Hirdetés

Hitachi merevlemezek 1 terabájtos tányérral



|

Négy új, 3,5 hüvelykes sorozattal állt elő a Hitachi Global Storage Technologies.

Hirdetés

A Seagate után a Hitachi Global Storage Technologies is megkezdte a szállítását az első olyan merevlemezeinek, amelyek 3,5 hüvelykesek, és már 1 terabájtos tányérokat használnak. Az új HDD-sorozatok a Deskstar és a CinemaStar 7K1000.D és az 5K1000.B nevekre hallgatnak.

 

A 7K1000.D és az 5K1000.B meghajtók kapacitása egyaránt 250 gigabájt és 1 terabájt között változik. 32 MB buffer memóriával rendelkeznek, továbbá 6 gigabit per másodperces átvitelre alkalmas SATA interfészt használnak. Az előbbi HDD-k 7200 RPM-en dolgoznak, míg az utóbbiak kisebb fordulaton, vélhetően 5400 RPM-en.

 

A 7K1000.D modellek tétlen állapotban 15 százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak az elődjeiknek, míg ettől az új szériától további 23 százalékkal takarékosabb az 5K1000.B sorozat. A Deskstart változatok már hamarosan kaphatóak lesznek, a CinemaStar HDD-k valamikor ősszel kerülhetnek a boltokba.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.