Hirdetés

Hivatalos a Radeon HD 7990!



|

Okkal kerül 1000 dollárba az AMD dupla GPU-s zászlóshajója.

Hirdetés

Tegnap délután néhány kiszivárgott mérési eredmény apropóján már ejtettünk pár szót az AMD akkor még csak pletykált csúcskártyájáról, ám a hírben lévő információval ellentétben a nem kimondottan profitábilis vállalat a jövő hónap helyett beszámolónk megírása után néhány órával be is jelentette a két darab Tahiti XT grafikus processzort felvonultató egységet.


A Malta kódnevű vezérlőkártya a NVIDIA GeForce GTX 690 és GeForce GTX Titan közvetlen ellenfele, a hozzájuk mérten nagyon hasonló teljesítményért cserébe velük azonos árat – 1000 dollárt, azaz ~230 ezer forintot – kér az AMD. Sajnos a kártya tesztelésére egyelőre nem nyílt lehetőségünk, ám az AnandTech-en részletes, grafikonokkal megtámogatott elemzés olvasható a hardverről.


Röviden és velősen elmondható, hogy a tegnapi hírünkben felvetett sejtést alátámasztva az AMD grafikus kártyája brutálisan magas – például 5760×1080 pixeles - felbontásokban képes csak tipikusan felülmúlni a konkurenciát. Egyetlen 1080p-s monitort használó játékosoknak jobban megéri valamelyik ellenlábast választani, bár„Full HD-ben” is kiválóan teljesít az AMD csúcskártyája – a lenti specifikációkat átnézve érthető okból.

 

AMD Radeon HD 7990 specifikációk:

- Stream processzorok száma: 2× 2048 darab
- Textúrázó egységek mennyisége: 2×128 darab
- ROP egységek száma: 2× 32 darab
- Üzemi frekvencia: 950 MHz
- Memóriasín: 2× 384 bit
- Memória: 2× 3 GB, effektíve 6 gigahertzes GDDR5
- Tranzisztorok száma: 2× 4,31 milliárd
- Gyártástechnológia: 28 nanométer
- TDP: 375 Watt
- Piacra kerülés: 2013. második negyedéve
- Ajánlott végfelhasználói ár: 1000 USD

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.