Hirdetés

Hivatalos a Radeon R9 380X



|

Az NVIDIA kínálatában lévő rést akarja feltölteni az AMD.

Hirdetés

Igazából már mindent tudtunk az AMD Radeon R9 380X videokártyájáról, de a gyártó menetrend szerint, időben be is mutatta, így már minden hivatalos

Hirdetés

Az új grafikus vezérlő a Radeon R9 380 fölött és a Radeon R9 390 alatt indul a versenyben, a vételára pedig 229 amerikai dollár. 

Az NVIDIA kínálatában lévő rést akarja kihasználni vele az AMD, vagyis pontosan a GeForce GTX 960 és a GeForce GTX 970 közé lőtték be árban és tudásban. 

A kártya a 28 nm-es Antigua lapkára épül. A lapka 32 GCN egysége 2048 stream processzorral operál. Van rajta 128 TMU, 32 ROP egység, a 256 bites memóriabusz pedig 4 GB GDDR5-ös memóriát kezel. 

A GPU alap órajele 970 MHz, míg a memória effektív órajele 5,70 GHz. 

Időközben kiderült, hogy számos partnergyártó bemutatja a saját megoldásait, így az ASUS, a Gigabyte, az HIS, a PowerColor, a VTX, a Sapphire és az XFX műhelyéből is lehet R9 380 X-ekre számítani. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.