Hirdetés

Hivatalos a Raspberry Pi érintőkijelzője



|

60 dollárért nem rossz vétel a 7 hüvelykes hardver.

Hirdetés

A Raspberry Pi Foundation ma leleplezte a rendkívül népszerű Raspberry Pi mini számítógéphez készült érintőkijelzős kiegészítőjét. A hivatalos periféria 60 dolláros (17 ezer forintos)  áron került piacra, de erre az összegre Európában rájön még a szállítási költség és forgalmi adó is.

Hirdetés


Ennyi pénzért nem rossz az ajánlat: az LCD kijelző 7 hüvelykes és 800×480 pixel felbontású, egyszerre maximum 10 ujjat kezel. Az érdekessége, hogy a HDMI helyett a Pi-n található DSI csatlakozót használja, így a beüzemelése után továbbra is rá lehet csatlakoztatni egy nagyobb képátlójú, magas felbontású megjelenítőt a mini számítógépre. A kettő kijelző szimultán is használható lesz.


Kényelmi okból az érintőkijelzős periféria hátuljára felcsavarozható maga a Raspberry Pi is, ráadásul elég egyetlen kábel a két különálló hardver árammal való ellátáshoz.


(Forrás: Geek.com)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.