Hirdetés

Hivatalos az AMD Polaris architektúra



|

Az év közepén jönnek az első ezt használó Radeon termékek.

Hirdetés

Pár nappal ezelőtt felröppentek a pletykák, miszerint az AMD új nevet adott a következő generációs GPU-architektúrájának. Ma hivatalossá vált a lépés: az új Radeonokban már a Polaris architektúra dolgozik majd, a jelentős fejlesztéseknek köszönhetően a vállalat befejezi a GCN (Graphics Core Next) név használatát.

Hirdetés


Konkrét grafikus kártyákról még nem beszélt a vállalat, a termékek az idei év közepén mutatkoznak majd be, egyelőre csak egy nagyon magas szintű áttekintést kaptunk a Polaris architektúráról. Az elérhető információk alapján 14 nanométeres FinFET gyártástechnológiával készülő grafikus processzorok energiahatékonyság tekintetében az NVIDIA Pascal architektúrás GPU-k szintjén lesznek. Erről az AMD egyik bemutatója diája árulkodik, a Star Wars Battlefronttal tesztelve a Polaris GPU majdnem feleannyit fogyasztott, mint a második generációs Maxwellre épülő GeForce GTX 950.


A legutolsó GCN-hez képes történt néhány jelentős változtatás a Radeonok szívében: újabb dedikált feldolgozóegységek (parancsprocesszor, geometriaprocesszor, multimédiás magok, kijelzőmotor) kerültek a lapkába, továbbá jelentősen megújult az L2 gyorsítótár és memóriavezérlő is. Az architektúra támogatja a HDMI 2.0a és DisplayPort 1.3 csatlakozókat, képes 4K@60FPS mellett kódolni és dekódolni a H.265 formátumú videókat.


(Forrás: VideoCardz)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.