Hirdetés

Hivatalos az első hajlított kijelzős all-in-one PC



|

Februárban válik majd elérhetővé a Samsung Ativ One 7 új változata.

Hirdetés

Az elmúlt és következő napok eseménytelensége után a jövő héten újból beindul az informatikai ipar, az évet a Las Vegasban megrendezésre kerülő Consumer Electronics Show nyitja. A neves kiállítás mindig óriási hírtumultust hoz, így a gyártók rászoktak a fontosabb termékeik uborkaszezonban való előzetes leleplezésére; ezzel nem csak több médiafigyelmet kapnak, de jelentősen megkönnyítik az újságírók életét is.

Hirdetés


Természetesen a Samsung sem fog hiányozni a CES-ről, a vállalat a hét elején bemutatott néhány új terméket. Ezek többsége laptop volt, a nem kifejezetten szokatlan fejlesztéseiknek – többnyire csak frissített processzor és egyéb reszelések – köszönhetően nem túl érdekesek. Viszont akadt egy igazi kuriózum a dél-koreaiak tarsolyában: februártól kezdve az Ativ One 7 all-in-one számítógép már hajlított kijelzővel is kapható lesz, a modell kezdő árát 1299 dollárban (~340 ezer forint) határozták meg az illetékesek. Legjobb tudomásunk szerint ez a világ első hajlított kijelzős egybegépe.


Mutatós darab

A Samsung Ativ One 7 termékcsalád mindig is a rendkívül elegáns megjelenéséről volt híres, a képek alapján a hajlított kijelzővel sikerült még feljebb tenni az esztétikai lécet. A panel 27 hüvelykes és 1920×1080 pixel felbontású, TN-es volta ellenére a helyszíni beszámolók alapján nincs probléma a színekkel és betekintési szögekkel. A hajlított megjelenítő nem érintős, így a Windows 8.1 operációs rendszer csak billentyűzet és egér segítségével kezelhető.



Feltehetően többen felhoznák, hogy ebben az árkategóriában – és kijelzőátló mellett – talán illene egy kicsit magasabb felbontású panelt használni. Objektíven csak annyit tudunk biztosan, hogy a Samsung Ativ One 7 továbbra sem egy erőgép, elsősorban a GPU-nak köszönhetően nincs sok értelme 1080p felé menni.


A gyártó túl sok belbeccsel kapcsolatos információt nem közölt, a pontos specifikációk az Intel embargójának köszönhetően csak januárban válhatnak nyilvánosan elérhetővé. Az egybegépben mobil Intel Core i5 processzor dolgozik, Intel HD Graphics 5000 grafikus alrendszerrel megfejelve, dedikált GPU-t nem kapott az eszköz. A rendszermemória mennyisége 8 GB, a háttértárként üzemelő merevlemez 1 terabájtos (5400 rpm).


Az adatokból nyilvánvaló, hogy a Samsung elsősorban irodai feladatokra, netezésre, egyszerűbb multimédiás feladatokra szánja a terméket, komoly játékra nem lesz alkalmas. Természetesen Wi-Fi és Bluetooth akad benne, a HDMI bemenetének köszönhetően pedig sima monitorként is használhatjuk, akár a játékkonzolunkat is ráköthetjük. További portok: 2× USB 3.0, 2× USB 2.0, RJ-45 (Ethernet), 2× HDMI (kimenet és bemenet), audio Jack.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.