Hirdetés

Hivatalos az NVIDIA friss GPU ütemterve



|

Mobil és asztali fronton egyaránt óriási előrelépés várható az elkövetkező két évben.

Hirdetés

Tegnap este a Jen-Hsun Huang, az NVIDIA vezérigazgatója megnyitotta a GPU Technnology Conference szakmai kiállítást. Előadásában a grafikus processzorok piacának alapvető változásairól – többek közt a GPGPU megoldások előretöréséről –, továbbá konkrét termékekről és tervekről is beszélt.


A sok mindenre kiterjedő előadás fogyasztói szempontból több érdekes témát is érintett. Huang szerint asztali PC / laptop fronton a jelenlegi Kepler architektúrát leváltó Maxwell lehetőséget fog adni a CPU-k számára a grafikus memóriához való közvetlen hozzáféréshez, az utána következő Volta lapkás kártyák esetében pedig a VRAM közvetlenül a GPU tetején foglalhat helyet. Ezen megoldással hihetetlen tempójúvá válhat a GPU és videomemória közti kommunikáció, állítása alapján egy Blu-Ray korongnyi adattömeg a másodperc ötvened része alatt vándorolhat a kettő közt.


Az NVIDIA mobilos ígéretei sem hangzanak rosszul: a Tegra 4-et követő Logan architektúrában elvileg Kepler GPU kaphat helyet, így a „Tegra 5” többek közt PhysX, CUDA 5 és OpenGL 4.3 támogatással is rendelkezni fog. A várhatóan 2015-ben érkező Parker („Tegra 6”) lapkakészletben már 64 bites processzormagok dolgozhatnak, a grafikus alrendszer pedig a fentebb említett, memóriamegosztásos mutatványra képes Maxwell lehet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.