Hirdetés

Hivatalos: befellegzett a Pebble-nek



|

A Fitbit csak a szoftvereit vásárolja meg, a vásárlók elveszítik a garanciájukat.

Hirdetés

Pár napja felröppent a hír, miszerint a Kickstarteren több alkalommal tőkét gyűjtött Pebble súlyos anyagi problémákkal küszködik, így a rivális FitBit relatíve fillérekért felvásárolhatja a céget. A pletyka többé-kevésbé igaznak bizonyult, ismeretlen összegért cserébe (a korábbi pletykák szerint olyan 40 millió dollárért) az részlegesen megvásárolja a fitnesztrackereiről híressé vált gyártót.


Hirdetés


Sajnos ez egyáltalán nem jó hír a Pebble termékekkel rendelkezők számára, ugyanis a FitBitet kizárólag a volt vetélytársának szoftverei, továbbá egyes munkatársai érdeklik. Nem klasszikus felvásárlásról van szó, valójában a Fitbit csak a Pebble értékes részeit veszi meg, a maradékot pedig hagyja csődbe menni.



Ennek köszönhetően az üzlet lebonyolítása után megszűnik a Pebble. Az új termékeit a kickstarteren előrendelt támogatók jövő márciusig visszakapják a pénzüket, már amennyiben még nem kapták volna meg a kifizetett hardvereket. A Pebble meglévő trackereinek és okosóráinak várhatóan teljesen megszűnik a terméktámogatásuk, bár a kütyükhöz kapcsolódó online szolgáltatásokat meghatározatlan ideig életben tartja majd a FitBit. A Pebble termékek elhalálozása esetén nem lehet majd mit tenni, a FitBit ugyanis nem volt hajlandó vállalni a meglévő ügyfelek garanciális ügyeinek intézését.


(Forrás: Ars Technica, Engadget)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.