Hirdetés

Hivatalos: jövőre piacra kerül a GDDR5X



|

A Micron nem cáfolta, hogy úton lenne a GDDR6 memóriaszabvány is.

Hirdetés

A hét elején nagy érdeklődést váltott ki a pletyka, miszerint a Micron már javában dolgozik a grafikus kártyákra szánt GDDR6 memórián. Meglepő módon a vállalat meglehetősen gyorsan érdemi kommentárt fűzött a híreszteléshez, amelyben egyértelművé tette, hogy 2016-ban a GDDR5X típust fogja piacra dobni, de egyértelműen nem cáfolta a GDDR6 memóriával kapcsolatos tervek létezését.

Hirdetés


"A Micron 2016-os memóriaújdonságát GDDR5X-nek hívják, nem pedig GDDR6-nak. A GDDR5X és GDDR6 nem azonos egymással, és a Micron semmiféle GDDR6-tal kapcsolatos tervet sem jelentett be. […] A GDDR5X nem a HBM riválisa, ehelyett pusztán egy olyan megoldás, amely jelentős teljesítménybeli előnyöket kínál a GDDR5-höz képest, ám könnyen integrálható az eredetileg GDDR5-höz tervezett jelenlegi architektúrákkal" - olvasható a tájékoztatásban.


A jelenlegi pletykák szerint a GDDR5X memóriával elsőként az NVIDIA Pascal architektúrát használó videokártyákon találkozhatunk, de minden bizonnyal az AMD is lecsap majd az új memóriára.


(Forrás: KitGuru)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.