Hirdetés

Hivatalos: nincs többé Pioneer tévé



|

A gyárait áprilisig bezárja, fejlesztéseit leállítja, egy év múlva pedig végleg kilép a tévépiacról a Pioneer.

Hirdetés

 

Bár a Kuro televíziók valóságos élő legendákká nőtték ki magukat az elmúlt időben, az utóbbi hónapokban egyre erőteljesebb szó-beszédek kaptak szárnyra arról, hogy a Pioneer felhagy a plazmatévék, és általánosságban a televíziók gyártásával.

 

A hírek igaznak bizonyultak: a Pioneer tényleg kiszáll a televíziózás világából. Aki álmai plazmatévéjét tőlük szeretné megvásárolni, annak erre legkésőbb 2010 márciusáig van lehetősége - ekkor szervezik ugyanis újjá a céget, amely addig várhatóan nettó 130 milliárd jenes (336 milliárd forint) veszteséget könyvel majd el.  

 

A Pioneer az angliai és amerikai gyárait már most februárban és áprilisban végleg leállítja, és ezzel egyidőben a fejlesztések is véget érnek. A gyártón a Panasonic-kal és a Sharppal folytatott közös munka sem "segített".

 

A visszalépés egyúttal 10 000 dolgozó leépítését is jelenti. A Pioneer a jövőben az autós audiorendszerekre, az autókba szerelhető Blu-ray-lejátszókra és a hálózatokra koncentrál majd.

 

pioneer_.jpg
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.