Hirdetés

Hivatalosak az első mobil Trinity APU-k



|

Teljesítményre elméletben könnyedén túlszárnyalják elődjeiket az új lapkák.

Hirdetés

Az előzetes híreknek megfelelően az AMD ma hivatalosan is bejelentette a Trinity architektúrára épülő első mobil processzorait, a második generációs A-sorozat tagjai a Llano családhoz tartozó elődjeikhez képest 28/56 százalék plusz számítási- és grafikus teljesítménnyel rendelkeznek.


A 32 nanométeres gyártástechnológiával készülő, Piledriver magokkal rendelkező egységek fizikailag minimálisan nagyobbak elődjeiknél (228-ről 246 mm2-re nőttek), ám ettől függetlenül a fogyasztásuk csökkent: a Llano esetén még 35/45 Watt volt a kettő- és négymagos APU-k minimális TDP-je, míg a Trinity esetében már csak 17/35 Wattról beszélhetünk.


Fontos, hogy a Trinity egységek már kétcsatornás memóriavezérlővel rendelkeznek, támogatják az automatikus órajelemelést végző Turbo Core 3.0 technológiát, továbbá a grafikus processzoraik megtévesztő (HD 7xxxx) neveik ellenére technikailag a Northern Islands családba tartoznak, azaz HD 6000 szériások.


Ettől függetlenül tartogat pár érdekességet a régi-új Radeonok meghajtószoftvere: a Perfect Picture HD névre hallgató megoldás menet közben képes szín-, kontraszt-, és élességbeállításokat végezni a videókon, míg a Quick Stream Technology automatikusan magasabb prioritást ad azon alkalmazásoknak, amelyek a GPU-t használják videodekódolásra.

(Nagyobb méret)


Az AMD második generációs A-szériás központi egységeivel szerelt első noteszgépek az elkövetkező hónapokban kerülhetnek piacra, asztali gépekbe csak valamikor a nyár végén érkezik majd meg a Trinity.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.