Hirdetés

Hogyan írunk majd egy okosórán?



|

Bár az okosórák mindenre képesek lesznek, amire az okostelefonok, a kijelzőjük ehhez kicsi lesz.

Hirdetés

Egyre több gyártóról hallani, hogy okosórát készít, így bátran kijelenthető, hogy egy új kategória van születőben. Ezek a készülékek mindenre képesek lesznek, amire egy okostelefon, de a kijelzőjük mindehhez túl kicsi lesz. Bár a technológia bezsúfolható az apró házba, egy bizonyos méret alatt már használhatatlanná válik. 

Ami azt illeti, egy teljes billentyűzetet például lehetetlen elhelyezni rendesen egy ekkora megjelenítőre. Mivel az érintőceruza praktikussági okokból szóba sem jöhet, ezért más megoldásra van szükség. A Carnegie Mellon Egyetem kutatói megalkották a Zoomboardot, ami egy olyan apró, érintőképernyőre optimalizált QWERTY-s billentyűzet, ami ezt a problémát oldhatja meg. A Zoomboard a képernyő megnyomásakor a billentyűzet egyes részeit nagyítja fel.

Az első tesztek alapján a felhasználók jól tudták használni az egyébként nem túl gyors billentyűzetet. A Zoomboard a korlátozott használatóság ellenére gyorsabb volt a hagyományos mobiltelefonok többkarakteres billentyűzeteinél. A percenként 9,3 szó bevitelére alkalmas Zoomboard ugyanolyan pontos volt, mint egy asztali, PC-s billentyűzet, ugyanakkor mindössze 16 x 6 millimétert foglalt el egy iPad kijelzőjén. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.