Hirdetés

Hogyan kell Toshiba noteszgépet szerelni?



|

A bemutatón sok mindent tanulhattunk, főleg óvatosságot.

Hirdetés

A mai napon szűk körű bemutatón vehettünk részt, melyen a Toshiba hazai képviselete szó szerint bepillantást engedett legújabb és előző generációs noteszgépeibe.

 

 

 

 

Egyrészt végre kézbe foghattuk a Toshiba első AMD Fusion alapú 10 hüvelykes netbookját, az NB550D-t. A készülék szerencsésebb országokban már kapható, nálunk pedig hamarosan hozzáférhető lesz 8 órás aktív üzemidőt biztosít és nagyobb teljesítményt nyújt, mint a jelenlegi Atom alapú megoldások és árban a belépő szintet - mintegy 80 ezer forint - célozza majd meg.

 

 

 

 

 

Almádi János volt segítségünkre a bepillantás technikai-mechanikai részleteit illetően. A Toshiba noteszgépek szervizhátterét hosszú évek óta biztosító Atlantis Notebook szakembere egyetlen csavarhúzó segítségével sikeresen tárta fel a gépeket, felszínre hozva a sokéves tervezői múlt révén mára igencsak kiforrott belső szerkezetet. Több modellbe is bepillanthattunk, kezdve az előző, már akkor is viszonylag jó hangminőségű Harman Kardon hangrendszert tartalmazó NB520 netbookkal.

 

 

 

Megfelelő hőelvezetés nélkül, akár a pasztahiánya miatt is leáll a gép.

 

Sor került újabb modellekre, például a Portege R700-ra, mely az R500 utódja és igen könnyű modell. Valamennyi integrált grafikus vezérlővel felszerelt rendszer igen alapos, réz hőcsöves hűtést kapott és gondosan ügyeltek a hővezetésre. A vékony burkolatok meglepően masszív statikai alapokat képeznek és persze minden apróságnak megvan a maga szerepe, még a csavarok meghúzásának sorrendjének is van jelentősége. Annyi mindenképpen kiderült, hogy a szerelés elég nagy körültekintést és gyakorlatot követel, sokszor pedig a gyártó szerviztámogató anyagai nélkül nehezen boldogolhatunk, ezért a viszonylag egyszerű memóraibővítéstől eltekintve érdemes szervizhez fordulni, ha biztosra szeretnénk menni.

 

 

 

 

A Toshiba Portege R700 díszpéldányának merevlemezfiókjában bőven elfér a 120 GB-os SSD meghajtó.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.