Hirdetés

Hogyan tévézünk 5 év múlva?



|

A technológia vajon ismét alapjaiban megváltoztatja a fogyasztói szokásokat, ahogy tette azt az okostelefonok megjelenésekor?

Hirdetés

Akár bevalljuk, akár nem, a televízió fontos szerepet tölt be életünkben. Sőt a felmérések alapján mi magyarok előszeretettel ücsörgünk a nappali fénylő doboza előtt, fogyasztva a belőle sugárzó sorrendben érkező tartalmakat. Habár a távkapcsolóval könnyen váltogathatunk a csatornák között, a TV-adásokat a mai napig lineárisan fogyasszuk, pedig ez lehetne másként is! A világháló adta szabadságnak köszönhetően ugyanis mi mondhatjuk meg, hogy mi legyen adásban; egyik tartalomról a másikra ugorhatunk tetszés szerint, és alkalmazások telepítésével plusz funkciókat is elérhetünk a televíziókészülékeken. E tényezők alaposan átformálhatják majd a televíziózási szokásainkat. Ha szkeptikusak vagyunk, akkor gondoljunk csak az okostelefonok térnyerésére, amelyek megjelenése előtt a mobilokat csak üzenetküldésre és hanghívásokra használtuk, s nem gondoltuk volna, hogy ez másként is lehetne.

 



A HWSW február 29-én megrendezendő broadcasting konferenciája, a BigScreen a televíziózás jövőjével kapcsolatos kérdésekre próbál választ adni. A rendezvény célja, hogy a tartalomtulajdonos, a műsorszóró, és a témával foglalkozó szakember egyaránt széleskörűen tájékozódhassanak arról, hogy merre tart a televíziós tartalomterjesztés, hogy milyen kihívásokra kell készülni a következő években, nem utolsósorban pedig erre milyen válaszuk van a versenytársaknak, akár az iparágon belülről, akár kívülről érkezik. A konferencia 2012-ben elsősorban az interaktív tartalmak térhódítása és a konvergencia köré szervezi a tematikáját, bemutatva egy sor olyan technológiát és trendet, mely alapjaiban változtathatja meg a tévés médiafogyasztási szokásokat a következő években

A BigScreen konferenciáról bővebben a rendezvény oldalán olvashat!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.