Hirdetés

Hőkamerás drónt csinált a DJI



|

A FLIR segítségével a DJI drónjai az apróbb hőingadozások alapján is kiszúrnak bármit.

Hirdetés

A kínai DJI a világ legnagyobb dróngyártója, és most a FLIR segítségével egy meglehetősen érdekes újításon dolgozik. Az együttműködés eredménye egy olyan légi kamera, amely képes a legapróbb hőingadozások alapján is kiszúrni bármit vagy bárkit

Hirdetés

A drónokat nagyon sokat használják légi fotózásra: esküvők, sportok, közlekedés, építészet, stb... 

A DJI Zenmuse XT azért érdekes, mert a FLIR Tau 2-es kamerájára épül, és képes beazonosítani a hőmérsékletbeli különbségek alapján mindent, még teljes sötétségben, füstben, porban vagy ködben is. 

Ennek hála ideális megoldás a tűzoltók számára, a gazdaság számára, a különböző vizsgálatokban, mentési akciókban, katasztrófaelhárításban vagy ipari felhasználásban. 

A Zenmuse XT jelenleg a csúcskategóriás Inspire 1 és Matrica M100 drónokkal képes együtt dolgozni. A felhasználók a mobilos appnak és a Lightbridge élő videós rendszernek hála valósidőben követhetik a történéseket. 

Fontos megjegyezni, hogy a hőkamerákat gyakran és sokszor használják a hatóságok és a katonaság. A DJI ezekben a szektorokban mégsem hirdeti az új kameráját és az ezzel felszerelt drónjait. Egy szóvivő szerint ennek az oka az, hogy az amerikaiak nem feltétlen bíznak meg egy kínai cégben, amely ezekben a szektorokban akar technológiát eladni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.