Hirdetés

Hónapokig tarthat a hiány az NVIDIA videokártyáiból



|

Bár a Kepler iránti kereslet nagy, a rendelkezésre álló készlet nem elég.

Hirdetés

Az idei év elején az NVIDIA biztosra vette, hogy a 28nm-es gyártástechnológiával nem lesznek komolyabb fennakadások. Maga a TSMC is magabiztos volt mindebben. Azonban az idő elteltével kiderült, hogy nincs elég Kepler GPU, ami a GeForce GTX 680-as videokártyák és a 600M mobil-GPU-k terén is hiányt jelentett.

 

Az NVIDIA végül kénytelen volt szembenézni a problémával, most pedig ismét ez a helyzet. A legutóbbi pénzügyi negyedévében a vállalat profitja a korábbi érték körülbelül felére esett. Ennek az okra természetesen nem a Kepler, hiszen a GTX 680, sőt még a GTX 670 sem lesz soha tömegtermék.

 

A gyártó elmondása szerint a Kepler iránti kereslet meglehetősen magas, azonban a készletekkel gondban vannak, ahogyan a partnercégek megrendeléseinek a teljesítésével is. Bár az NVIDIA a TSMC prioritási listáján az AMD és a Qualcomm előtt van, a gyártó várakozásai szerint leghamarabb az idei év végén rendeződhet a készlethiány.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.