Hirdetés

Hordozható billentyűzetek



|

Bemutatunk néhány hordozható klaviatúrát, melyekkel kényelmesebbé tehetjük mindennapjainkat, és kis helyen is elférnek.

Hirdetés

Számítógépes munkavégzésnél az egészséges testtartás során a képernyő a szemünkkel egy vonalban helyezkedik el, miközben felkarunk derékszöget zár be az asztallappal. A laptoptulajdonosoknak éppen ezért nem árt egy emelvényt (amire a laptop kerül), és egy külön billentyűzetet vásárolniuk. A gyártók rájuk is gondolnak, mikor egyre több hordozható, kis helyet foglaló billentyűzetet dobnak piacra. Az egyik megoldás lehet a szilikon klaviatúra, ami azon kívül, hogy összehajtható, és táskába gyűrhető, még vízálló, illetve mosható is. Ilyen modelleket már itthon is meg lehet vásárolni, többféle színben kaphatók, áruk 2000-3000 Ft.

 

Sokan nem szeretik ezt a típust, mert a gombokat erősebben kell lenyomni, mint egy normál esetén, ami jelentősen megnehezíti a gépelést. A Thanko új modellje megoldani tűnik ezt a problémát: a billentyűzet a törésvonalak mentén négyrét hajtható, így akár zsebre is tehető. A billentyűzet egyelőre csak a gyártó weboldalán rendelhető meg, de várhatóan a ThinkGeek is forgalmazni fogja.

 

 

 

 

Bár egyre elterjedtebbek az érintőképernyős okostelefonok, sokan még mindig szívesebben gépelnének valódi billentyűzeten a virtuális helyett. Nekik készült ez a kiegészítő, mely Bluetooth-szal csatlakoztatható a legtöbb mobilhoz, de akár az iPadhez is. A mini billentyűzet mindössze 115x60x6 milliméteres, így bárhová magunkkal vihetjük, hiszen nem foglal sok helyet. A mérete miatt kérdéses, mennyire kényelmes hosszabb szövegek írása során használni, illetve nem vagyok benne biztos, hogy előhalásznám egy gyors SMS kedvéért, mindenesetre elképzelhetőnek tartom, hogy valakinek ez még mindig sokkal szimpatikusabb, mint érintőképernyőn pötyögni.

 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.