Hirdetés

HP: Az Apple lemaradt, mint a borravaló



|

Az Apple vezérigazgatója nemrég jelentette be, hogy számítógépeik egy részének összeszerelését „hazaviszik” az Egyesült Államokba. A HP szerint a nagy konkurens alaposan lemaradt a „patrióta versenyben”: ők már évek óta gyártatnak Amerikában.

Hirdetés

Ha a „Made in USA” címke tényleg jelent valamit az Egyesült Államok fogyasztói számára, akkor az Apple alaposan le van maradva egyik legnagyobb piaci versenytársa, a Hewlett-Packard (HP) mögött.

A HP pénteken közleményben reagált Tim Cook, az Apple vezérigazgatójának tévéinterjújára, amelyben többek között arról beszélt, hogy elkötelezettek a belföldi munkahelyteremtés mellett, ezért gyártásuk egy részét hamarosan visszatelepítik az Egyesült Államokba. „Mindenhol arról hallani... hogy az Apple visszaviszi a Macek gyártását az USA-ba... Gondoltuk, a HP történetére is kíváncsiak lehetnek” - írta a gyártó egyik reprezentánsa pénteken, a Cnet-nek küldött e-mailjében.

"Made in USA"
 

A HP egy blogbejegyzésben ismertette saját – „hazafias” – gyártási politikáját. „A HP PC-ket a kezdetektől fogva az Egyesült Államokban szerelik össze – olvasható a posztban. – AHP munkaállomások és a kereskedelmi forgalomban kapható asztali gépek Indianapolisban készülnek, a HP szervereket pedig Houstonban gyártják. Ezekben az üzemekben több száz embert foglalkoztatunk, és több milliárd dollár értékű terméket állítunk elő” – írta a HP.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.