Hirdetés

HP: mégis kell, és kulcsszerepű a PC-ipar



|

A gyártó kihátrált a korábbi döntése elöl: elkötelezett marad a PC-k mellett.

Hirdetés

Meg Whitman a múlt hónapban vette át a HP ügyvezetői székét, és a vállalat stratégiájának újraértékelését kérte, ami a Personal Systems Group leépítését (a PC-s divízió) illette. A korábbi tervek augusztusban születtek, és óriási kritikát váltottak ki minden oldalról. A HP a PSG-nek köszönheti, hogy a világ elsőszámú PC-gyártója.

 

A felülvizsgálatok eredményére alapozva az új ügyvezető úgy döntött, elkötelezett marad a HP a PC-k mellett. A PSG-t a gyártó stratégiájának egy kulcsfontosságú elemének nevezte, aminek hála a cég értéke nő, és hosszabb kapcsolatokat építhetnek ki partnereikkel.

 

 

A HP igazgatótanácsa szintén bizalmat szavazott a PSG-nek, és bizakodóak abban, hogy növekvő profitra számíthatnak. A HP ügyvezetője hozzátette, a PSG megtartása a vásárlóknak, partnereknek, részvényeseknek és alkalmazottaknak is jót tesz, a HP pedig a kapcsolattal erősebb marad.

 

A PSG-csapat és a dühöngő partnerek tehát fellélegezhetnek, azonban nem teljesen. A bizonytalanság hatására a HP piaci részesedése komolyan gyengült az utóbbi időben, és jelenleg az elsőségre hajtó Lenovótól kell tartaniuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.