Hirdetés

HP Officejet Pro 8000 Enterprise A811a



|

Felhőből és olcsón nyomtat, de gyorsabb az nem lett.

Hirdetés

Az OfficeJet sorozat akár nagyvállalati környezetre optimalizált modellje a HP Officejet Pro 8000 Enterprise. Vállalatoknál gyakran alkalmaznak a folyosóvégi mosógép méretű nyomtatószörnyek mellett speciális feladatokra kisebb színes lézernyomtatókat is, ám ezek nem túl olcsó és gazdaságos megoldások, illetve felügyeletük integrálásával is gond adódhat. A HP Enterprise modellje a kis színes lézernyomtatókhoz képest alacsonyabb költségeket, kisebb áramfogyasztást és jobb menedzselhetőséget ígér.

 

Univerzális HP meghajtóprogramja révén a felhasználók újabb telepítés nélkül nyomtathatnak rá, támogatott a saját vállalati ePrint rendszerekbe integrálás (BlackBerry mobil nyomtatás) és SAP driver is rendelkezésre áll. Nemrég számoltunk be arról, hogy a HP több nyomtatója használható a Google Cloud Print rendszerében is, így könnyebben nyomtathatunk a GMail, Docs alkalmazásokból és Chrome alól. A HP OfficeJet Pro 8000 Enterprise nem szerepelt a HP akkor kiadott kompatibilitási listáján, de - lévén ePrint kompatibilis - valószínűleg hozzáadják majd.

Az Officejet Pro nyomtatómű két hosszú élettartamú, de akár cserélhető fejet (fekete-sárga és cián-bíbor) alkalmaz és négy külön tintapatront (CMYK). Olcsó másolópapírra képes lézernyomtató szintű kontraszttal dolgozni a készülék. Az előző OfficeJet Pro modellek kapcsán már bevált 940-es tintapatron sorozatot használja, az XL kellékanyagokkal pedig valóban alacsony költségeket érhetünk el.

 

Elég alapos munkát végez a nyomtató, főleg fekete-fehérben, de a vártnál lassabban dolgozik, különösen ha duplex nyomatokról van szó és ilyenkor a tintamennyiségből (és így a kontrasztból is) visszavesz egy keveset. A névleges 13 illetve 8 oldal/perc (lézerminőség) teljesítményt nem sikerült elérnünk.

 


A gyártó a lényegesen alacsonyabb energiafogyasztást hozza fel egyik érvként a lézernyomtatókkal szemben - és jogosan. Munka közben is legfeljebb csak 18,2 Wattot vesz fel a készülék, nyomógombbal kikapcsolva is csak 0,31 wattot fogyaszt, lényegesen kevesebbet, mint bármelyik színes lézer.
Vállalati felhasználásra nagyon is megérheti az Officejet Pro új Enterprise kiadása, otthoni felhasználók jobban járnak az előző Officejet és Officejet Pro modellekkel.

 

Névjegy


Termék: HP Officejet Pro 8000 Enterprise A811a
Forgalmazó: HP Magyarország Kft.
Ár: 60 690 Ft

Adatok


- HP tintasugaras technológia, 600 dpi felbontás
- Hp PCL 5, PCL 6 és PostScript 3 nyomtatónyelvek
- Vállalati rendszerben felügyelhető univerzális meghajtóprogramok (SAP, Windows Cluster Server, Citrix - Server és HP ePrint Enterprise támogatás)

- USB 2.0 és Ethernet csatlakozás, opcionális Wi-Fi

- 250 lapos papíradagoló (250 g/m2 papírtömegig), opcionális második tálca
- Saját papírméretek 76×127 - 216×356 milliméterig, automata kétoldalas nyomtatás (duplex)
- 15 000 oldalas havi terhelhetőség, 3 év garancia másnapi cserével (regisztrációval)
- 494×591×180 milliméteres méretek
- 3,84 Ft monokróm és 15,77 Ft színes (CMYK) oldalköltségek (ISO)

 

Értékelés


Előny: Könnyen menedzselhető vállalati környezetben, kiemelkedően kedvező költségek
Hátrány: Nincs szegély nélküli nyomtatás, a készülék nem olcsó, lassú
Teljesítmény: 3,5
Szolgáltatás: 4,5
Ár/Érték: 4

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.