Hirdetés

HP Photosmart M537 — egyszerűbb nem is lehetne



|

Nem szakértőknek készült az M537, még manuális mód sincs rajta — viszont igen könnyű kezelni.

Hirdetés

Jól illesztett, lekerekített ívekből építkező házba szerelték a mindennapi családi használatra szánt készüléket. Kialakításán látszik, hogy nem a fotózás megszállottjainak szánták, hanem azoknak a témához nem feltétlenül sokat értő embereknek, akik minél egyszerűbben szeretnének digitális fényképet készíteni. Nagyon egyszerűek a kezelőszervek,a hátoldalon az LCD kijelző mellett csak a hüvelykujjra eső zoom gombokat és négyirányú navigációs billentyűcsoportot találjuk.

 

 

m537.jpg

 

 

A felső él közelében kapott helyet a vaku és a törlés nyomógombja, és az üzemmódválasztó (kép, mozgókép, lejátszás). A menürendszer nagyon egyszerű, itt választhatjuk ki például a motívumprogramokat és az időzítőt, eltévedni biztosan nem lehet benne.

 

 

hpm537back.jpg

 

 

A PhotoSmart M sorozat hat megapixeles érzékelővel felszerelt tagja háromszoros optikai zoom objektívet tartalmaz, ez ma a belépő szint elvárásainak felel meg. Automatikus módban elég jól működik, de motívum sablonok kiválasztásával javíthatunk a hatékonyságon. A tipikus helyzetek mellett színházi módot is kínál és mozgó cél vagy gyenge megvilágítás kiküszöbölésére HP SteadyPhoto módot. Utóbbi módban szoftveresen illetve ISO 800 érzékenységgel igyekszik élesebb képet biztosítani. Az eljárás ad némi plusz szabadságot, ugyanakkor természetesen elmarad az optikailag stabilizált modellek lehetőségeitől. A beépített korrekciós funkciók (vörös szem, monokróm és szépia effektus, keretrajzolás) hasznosak lehetnek, különösen a vörös szem eltávolító.

 

hpm537correct.jpg

 


Hétköznapi helyzetekben jól használható az M537, az előző generációknál valamivel jobban teljesít kedvezőtlen fényviszonyok között. Hátrányaként említendő ugyanakkor, hogy ilyenkor zajosodásra hajlamos. Valóban kezelhető hozzáértés nélkül is és automatikusan megszabadít a vakutól pirosló szemektől.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.