Hirdetés

Mindentudó dizájnmulti: HP PS Premium Fax AiO



|

CD/DVD nyomtatás, fax, duplex, Wi-Fi és dokumentum adagoló: mindenre kapható a dizájnban és kényelemben sem utolsó Photosmart Premium.

Hirdetés

 

Sikerült Mac-es megjelenést adni a Photosmart Premiumnak, melynek leginkább kisebb irodákban vagy otthoni munkahelyeken vehetjük hasznát. Kezelését honosított, érthető menüvel ellátott színes LCD kijelző és panelfeliratozás segíti. A multifunkciós készüléket kétoldalas dokumentum adagolóval és duplex egységgel is felszerelték, így nem kényelmetlen a spórolás, automatikusan megoldott az egyoldalas eredetik és faxok kétoldalas nyomtatása és a komplett kétoldalas másolás is. Fax modullal is rendelkezik és a további spórolás érdekében képes a faxok e-mailben történő továbbítására is, ami igen jelentős megtakarításra adhat lehetőséget egy apróbb vagy házi irodában. A sokoldalúság jegyében egy CD/DVD nyomtató tálca is részét képezi, így közvetlenül nyomtathatunk jó minőségben Inkjet Printable (fehér felületű) CD/DVD lemezekre.

 

 

hpphotosmartpremiumfax_.jpg
 

 

 

Fix termál tintasugaras nyomtatófejjel és öt különálló tintapatronnal dolgozik a készülék. Mivel külön pigmentált és külön vízfesték alapú fekete áll rendelkezésre, ezért a normál papírra „nyomott” szöveges dokumentumok és az Advanced Photo Paper-re készült fotók is nagyon jól mutatnak, gyakorlatilag ugyanolyan élénk zöldeket és jól kevert bőrszíneket mutat fel a Photosmart Premium, mint egy kifejezetten fotónyomtatásra tervezett készülék. (Ugyanez nem mondható el minden üzleti tintasugaras nyomtatóról, ezek általában dokumentumnyomtatáskor teljesítenek jól és fotóknál gyengébben.) Nagyítóval szemrevételezve a fotónyomatokat némi pontatlanság tetten érhető a festékpontok elhelyezkedésében és nem ez a készülék az, mely a legkisebb cseppekből építkezik, de szabad szemmel nézve ezek a kisebb hibák nem észlelhetők. A tintarendszer előnye tehát a sokoldalúság, minden médiatípuson jó eredményt ad.

 

 

hp photosmart premium inktanks
 

 

 

A fix fejes és külön patronos kialakítás azoknak kedvez leginkább, akik a minimális mennyiségnél azért többet nyomtatnak. A készülék költségek tekintetében a jobbak közé sorolható. Kicsit olcsóbban nyomtathatunk vele monokróm dokumentumokat, mint egy belépő szintű lézernyomtatóval és a színes nyomtatás is megfizethető költségekkel jár. Ha gyakran nyomtatunk fotókat, akkor érdemes megvásárolni a no.364-es fotó egységcsomagot, mely 100 darab 10×15 centiméteres papírt és tintapatronokat is tartalmaz, így egy átlagos kép elkészítésének költsége papírt is beleértve leszorítható 81 forintra.

 

 

hp photosmart premium fax aio nec309 koltsegek
 

 

 

Sebességméréseink alapján elégedettek lehetünk a munkatempóval. Alapbeállításokkal a fotók fél perc alatt készülnek el Advanced Photo Paperre, ami nagyon szép időeredmény. Ha legjobb minőségre váltunk, akkor kevéssel részletesebb képet kapunk, de 51 másodpercet kell rá várnunk. Tintasugaras viszonylatban gyorsan elkészülnek a monokróm és színes dokumentumok is. A duplex használata jelentős sebesség visszaesést eredményez (a papír száradásra várva pihen fordítás előtt), viszont cserébe a kétoldalas nyomatok gyakorlatilag ugyanolyan telítettek, mint az egyoldalasak és csak igen extrém esetekben nedvesednek át. (A legtöbb konkurensnél felezett kontraszttal fizetünk a lapfordító használatáért.) Másolás és akár kétoldalas másolás esetén is elégedettek voltunk az időeredményekkel és a minőség is jó.

 

 

hp photosmart premium fax aio nec309a idoeredmenyek
 

 

 

Hálózaton és Wi-Fi-n is használható a készülék, utóbbi esetben az üzembehelyezés elég egyszerű is. Még Bluetooth adaptert is tartalmaz, így mobiltelefonról kényelmesen nyomtathatunk fotókat. Önálló funkciói révén számítógép nélkül is használható a Photosmart Premium. Multifunkciós extra lehetőség fax e-mail, a fotó másolatok (reprint) készítése, az űrlapnyomtatás (akár a nemrég tesztelt Photosmart Plus esetében) és a beolvasás memóriakártyára vagy USB-re. A színes kijelző és a kártyaolvasó valamint a Bluetooth vagy a PictBridge USB csatlakozás révén könnyen nyomtathatunk fotókat önállóan a készülékkel. Több funkciót is elláthat egy időben a készülék, így fotónyomtatás közben valaki más kezdeményezhet a hálózaton át lapolvasást. Ha kihasználjuk a PC-s csatlakozást és a mellékelt I.R.I.S OCR szoftvert, akkor könnyen, a készülék menüjéből is kezdeményezhetjük a dokumentum beolvasást kereshető PDF formátumba.

 

A minden nyomat típuson jó minőség mellett kiemelkedő szolgáltatásokkal is dicsekedhet a Photosmart Premium Fax AiO. Kiemelendő vele kapcsolatban, hogy jó költségszinten teljesít, amint tovább javít az automatikus kétoldalas másolás és nyomtatás. Ha havi néhány száz oldalig terjednek mennyiségi igényeink, akkor nehezen találnánk ennél okosabb készüléket, néhány fős irodába ajánljuk.

 



Értékelés

 

pc world technologiai díj
HP Photosmart Premium Fax All-in-One C309a

 

Előny: Általánosan jó nyomatminőség, takarékosság kétoldalas beolvasással és nyomtatással

Hátrány: Magas készülékár

Teljesítmény: 5

Szolgáltatás: 5

Ár/Érték: 4

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.