Hirdetés

HP túlteljesítés újrafeldolgozásban



|

Lehet, hogy az Ön ruhafogasa, autókarosszériája HP anyagokat tartalmaz?

Hirdetés

A tervezettnél fél évvel korábban teljesítette 2004-ben kitűzött félmilliárd kilogrammos újrahasznosítási célkitűzését a HP, ezért 2010 végére újabb félmilliárd kilogrammos célt tűzött ki maga elé a cég. A mai bejelentés - az eddigi éves újrahasznosítási ütemet megduplázva - összesen 900 millió kilogramm elektronikai hulladék és nyomtatópatron/festékkazetta újrahasznosítását irányozza elő a 2010-es céldátumig, beleértve az eddig feldolgozott mennyiséget.


Mark Hurd, a HP elnök-vezérigazgatója kijelentette, hogy az IT árát és teljesítményét már nem befolyásolja hátrányosan a zöld szemlélet, és ma már kimondottan jól jár a HP a környezetbarát megoldásokkal.


Európában, Közel-Keleten és Afrikában több mint 90 millió kilogramm hardvert hasznosított újra a HP az elmúlt három évben a hagyományos visszavételi programok, valamint a különféle otthoni felhasználói és dolgozói kezdeményezések keretében. A HP nemrég alternatív gyűjtési akciót indított, amelynek keretében helyi szervezetekkel együttműködve felújított számítógépekkel látja el a helyi jótékonysági intézményeket.


A HP 2006-ban 85 millió kilogramm elektronikai hulladékot hasznosított újra globális szinten, de mi lett a hulladékból? A HP által újrahasznosított termékekből kinyert műanyagokat és fémeket sokféle új termék - pl. gépkocsikarosszéria-elemek, vállfák, műanyag játékok, kerítésoszlopok, tálcák és tetőcserép - készítésére használják.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.