Hirdetés

HummingBoard néven jön a Raspberry Pi ellenfele



|

Három konfigurációban is elérhető a zseb-PC, a legolcsóbb 45 dollár.

Hirdetés

A Raspberry Pi korábban hatalmas újdonságnak számított, elvégre egy szuperolcsó, tenyérméretű PC, amit tetszés szerint bővíthetünk, és ideális mondjuk egy házimozi mellé. A HummingBoard ennek a gépnek az ellenfele, de már több konfigurációban és gyorsabb processzorral. 

Hirdetés

A HummingBoard emellett nem is egyetlen nagy alaplap, ugyanis a processzor és a memória külön lapkákon lett csatlakoztatva. A belépőmodellre egy Freescale i.MX6 Solo ARM Cortex A9-es processzor, Vivante GC880 grafikus vezérlő, 512 MB RAM, 10/100-as Ethernet, USB 2.0-ás portok, micro-SD-slot, HDMI, SPDIF és GPIO kerültek, 45 dolláros árcédula mellett. 

75 dollárért a HummingBoard-i2 már a kétmagos i.MX6 CPU-val és 1 GB RAM-mal, 100 dollárért a HummingBoard-i2eX pedig gigabites Ethernettel, GC2000-es grafikával, extra USB portokkal, mSATA II-es csatolóval és PCI Express férőhellyel újít. Az Android és az Ubuntu rendszerek mellett a Debian is támogatott, a gép kiváló otthoni médiaszerver lehet. Bár a HummingBoard a méretei miatt jó a Raspberry Pi kiegészítőihez és gyorsabb is nála, a támogatása új termékhez híven még nem túl nagy. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.