Hirdetés

Hyper-Threadinget kaptak az új Pentiumok



|

Mégiscsak hozott egy fontos újítást a Kaby Lake család.

Hirdetés

A tegnapi Intel Kaby Lake tesztünket átböngészett Olvasóink jól tudják, hogy a Skylake termékcsalád utódja nem hozott semmilyen igazán kiemelkedő és fontos újítást az átlagos felhasználók számára, bár egy sima átcímkézésnél azért többről van szó. Első körben a Core i3 / i5 / i7 modelleket jelentette be az Intel, röviddel később pedig mindennemű külön tájékoztatás nélkül a Celeron és Pentium egységek specifikációi is elérhetővé váltak a cég weblapján.


Hirdetés


Hivatalból persze ránéztünk az adatlapokra, és alaposan meglepődtünk: ugyan az összes Celeron és Pentium maradt kétmagos, azonban az utóbbi család tagjai már kivétel nélkül négy futtatói szálat kínálnak, támogatják a Hyper-Threadinget. Ez kiváló hír az abszolút belépőkategóriában nézelődő gamerek számára, hiszen a technológiával nem csak hogy a processzorok érdemben kiaknázható számítási kapacitása javul, de a közeljövőtől kezdve várhatóan egyre több játék fogja megkövetelni a négy futtatói szálat. A lenti táblázatban csak az asztali számítógépekbe szánt típusokat listáztuk, de a laptopokba szánt Pentiumok is mind megkapták a Hyper-Threadinget.



Sajnos hírünk írásakor semmiféle információi sem volt elérhető az új Pentiumok valós teljesítményéről, de természetesen még visszatérünk a témára, amint érkeznek mérési eredmények.


(Nyitókép: lungstruck)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.