Hirdetés

IBM Smarter Cities - Mutasd meg, te miként képzeled a városi létet!



|

A tavaly lezajlott blogverseny helyett idén videós pályázatot hirdetett meg az IBM, amelyre kétperces anyagokat várnak a zsűri tagjai. A pályázóknak a városi léttel kapcsolatos problémák megoldására kell fókuszálniuk.

Hirdetés

Ezt pedig a lehető legkreatívabb módon érdemes megtenni, a pályázat kiírói ismét csak amolyan útmutatást adnak a témaválasztással. A jelentkezőkre van bízva, hogy milyen módon és ötletekkel kívánják megoldani azokat a városi léttel kapcsolatos problémákat, amikkel ők maguk is nap mint nap szembesülnek. Egyedül a beadandó anyaggal kapcsolatban van némi megkötés, idén egy kétperces videóban kell összefoglalni mindazt, amiben a pályázó hisz ezzel a témával kapcsolatban. Ez akár lehet a parkolással vagy a dugókkal kapcsolatos bajokra való gyógyír, de elképzelhető, hogy a tömegközlekedéssel kapcsolatban születik egy olyan ötlet, ami később követendő lehet.

 

 

 

A videó elkészítéséhez amatőr eszközöket is lehet használni, sőt, webkamerával vagy mobiltelefonos optikával készült filmeket is elfogad a zsűri. A lényeg az ötleten van, ami ha valóban egyedi, reális alapokon nyugszik, akkor esély van rá, hogy a zsűri tagjai értékes nyereményekkel fogják jutalmazni. Az első helyezett egy Apple iPad-ot nyer, a második pályázó egy Lenovo márkájú netbookkal lesz gazdagabb, míg a bronzérmes jelentkező egy SonyEricsson mobiltelefont kap munkájáért cserébe.

 

Idén először azonban az is nyerhet, aki nem indul a pályázaton, ellenben a verseny hírét megosztja a Facebookon vagy a Twitteren. Köztük egy Xbox 360 250 GB-os konzolt sorsolnak ki, tehát mindenképp érdemes aktívan hirdetni a Smarter Cities videopályázatot. Végül, de nem utolsósorban a közönségkedvenc (legtöbbet lájkolt) videó készítőjét egy Fujifilm digitális fényképezővel jutalmazzák a szervezők.

 

A versenyzők ötleteket kaphatnak és inspirálódhatnak az IBM Smarter Cities amerikai honlapján:

http://www.ibm.com/smarterplanet/us/en/sustainable_cities/visions/index.html

 

A versenyre az IBM Hungary Facebook oldalán lehet jelentkezni, illetve az pályázattal kapcsolatos egyéb tudnivalókról is itt lehet tájékozódni.

 

A verseny támogatói a Takforsys Üzleti Informatikai Kft., a SonyEricsson, az Xbox és a Fujifilm. Médiatámogatók: HWSW, Gamekapocs, Mobilport, Technet.hu, Gamestar, PC World, Pixinfo.com

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.