Hirdetés

Idén biztos gyenge lesz a Haswell



|

Az előrejelzések szerint 2013-ban asztali fronton 20 százalék alatt marad a Haswell.

Hirdetés

Az Intel megpróbál minden eszközt bevetni azért, hogy a lehető legnagyobb port kavarja a Haswell architektúrára épülő, hamarosan érkező új processzorai körül. Ennek ellenére az előrejelzések azt mondják, hogy az új CPU-k az asztali eladásokat tekintve még a piac ötödét sem fedik majd le az idei évben. 

Bár a Sandy Bridge-re épülő processzorokat júniusra kitakarítják, a Haswell mégsem tud majd olyan gyorsan és olyan nagy mértékben fontos szereplőjévé válni a szektornak, mint azt sokan remélték. Az asztali rendszerekhez eladott processzoroknak mindössze a 19 százaléka tartozik majd a Haswell mikroarchitektúrára épülő modellek közé. 

A lassú indulásnak több oka is van. Az egyik, hogy 2013-ban csupán fél évet kap bizonyítani a Haswell. A másik, amelyik talán sokkal komolyabb tényező, az, hogy a PC-s piacon a kereslet egyre csökken. A szakértők szerint a Haswell sem lesz képes ezt a trendet megfordítani. Tovább rontja a képet, hogy a belépőkategóriás lapkák csak az ősszel érkeznek meg. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.