Hirdetés

Idén nem lesz 20 nm-es AMD GPU



|

Az NVIDIA-hoz hasonlóan az AMD is a 28 nm-es technológia használatára kényszerül.

Hirdetés

Úgy tűnik, hogy nem csak az NVIDIA háza tájáról, de az AMD-től sem kapunk idén 20 nm-es technológiára épülő GPU-kat. Lisa Su, az AMD alelnöke azt mondta az első negyedéves, befektetőknek tartott találkozón, hogy 2014-ben végig a 28 nm-es technológia mellett maradnak. Csak ezután térnek majd át a 20 nm-esre és a FinFET-re. A stratégiájuk keretében a korábbi terveket, és ezt a sorrendet kívánják követni. 

Hirdetés

Az AMD és az NVIDIA egyaránt a TSMC segítségével gyártják a GPU-kat. A TSMC-nél ugyanakkor problémák és késlekedés adódott a 20 nm-es technológiára való átállással, így gyakorlatilag mindkét cég a meglévő alapokra kell, hogy építkezzen. Éppen emiatt meglehetősen nehéz feladat vár rájuk, ha a teljesítményt tekintve nagy előrelépést akarnak felmutatni. 

Az NVIDIA várhatóan már ebben a hónapban bemutatja a GM204-es és a GM206-os lapkáit, ugyanakkor az első, ezekre építkező videokártyákra decemberig vagy januárig kell majd várnunk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.