Hirdetés

IDF 2006: Mozgásban az Internet



|

Az IDF-en bepillantást nyerhettünk az Intel mobil technológiáinak jövőjébe

Hirdetés

Sean Maloney
Maloney jelentős újításokról számolt be a mobil eszközök és szélessávú, vezetéknélküli technológiák terén. Első ízben fedte fel az Intel Centrino platform következő generációjának több részletét is, beszélt az egy chipes Wi-Fi/WiMAX adóvevőről és az Intel márkájú WiMAX PCMCIA mobil kártyáról. A fejlesztések célja, hogy az Internet-hozzáférést személyes, testre szabható, egyúttal mobil élménnyé tegyék a felhasználók számára.

Jövőre megújul a Centrino


Most először került sor a Santa Rosa kódnevű, következő generációs Intel Centrino mobil platform részletes bemutatására. A Santa Rosa jobb összteljesítményt és grafikát, fejlettebb vezetéknélküli kapcsolatot, nagyobb biztonságot és könnyebb kezelhetőséget ígér a felhasználóknak. Lerövidül a bootolási idő, és még hatékonyabb energiamegtakarítás válik lehetővé. A 2007 első felében debütáló Santa Rosa az Intel Core mikroarchitektúrára épülő, Merom kódnevű, kétmagos mobil processzor köré épül. A Merom első verziója elérhető lesz a jelenlegi Intel Centrino Duo mobil platform részeként is még az idei karácsonyi bevásárlási időszakban.

Személyes Internet


Szintén az IDF-en mutatták be az Intel kis képernyős, mobil eszközökbe (mobiltelefonok, okostelefonok, PDA-k) tervezett, következő generációs processzorcsaládját. A Monahans kódnevű platformcsalád az Intel harmadik generációs XScaleR technológiájára épül és egy sor újítást kínál a kézi mobil és szórakoztató elektronikai eszközök fogyasztása és teljesítménye terén. Maloney kiemelte a Monahansban található technológiák közül a Wireless Intel SpeedStep, a Intel Wireless MMX2 és a Intel VideoMax technológiákat, amelyek mind-mind a kézi eszközök energiatakarékosságát és a nagyobb teljesítményét szolgálják a hang- és videolejátszásnál.

Maloney érintette az ultramobil PC-t (UMPC), a kis méretű hordozható eszközök egyik új formáját. Az első Intel-alapú UMPC eszközök várhatóan már ebben a negyedévben megjelennek a főbb hardvergyártók termékpalettáján. Ezekről a készülékekről szólt egyébként a Microsoft titokzatos módon beharangozott Origami Projektje is.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.