Hirdetés

Idióta USB kiegészítők a köbön I.



|

Mi a közös bennük: mikroszkóp, porszívó, karácsonyfa, ledes üzenőfal és hamutál? A válasz pofonegyszerű: mindegyik kapható USB-s kivitelben. Alábbi összeállításunkban az idióta USB kiegészítők közül szemezgettünk.

Hirdetés

 

usbashtray_k.jpg

 

 

A megannyi fegyelmeztető kampány és felhívás ellenére is sokan hódolnak a dohányzás káros szenvedélyének, egyesek pedig ezt a számítógép előtt ülve teszik. Utóbbiak számára készült ez az autónak álcázott hamutál. A számítógéphez valójában vajmi kevés köze van, hiszen mindössze a működéshez szükséges energiát kapja a PC USB kapuján keresztül. A tápellátás beépített elszívójához kell, ami a mögötte levő aktív szénszűrőhöz továbbítja a füstöt. A szűrő minimalizálja a füstöt és a szagokat, egyetlen baja a kis teljesítmény. Ha ön dohányozhat munkahelyén és nem szeretné zavarni kollégáit, akkor elengedhetetlen kiegészítő, ha ennél jobbra vágyik inkább hagyjon fel szenvedélyével.

 

usbvac.jpg

 

 

 

A gyártó állítása szerint apró porszívója ideális billentyűzetek tisztántartásához. A feje úgy lett kialakítva, hogy befér a billentyűk közé, így könnyedén képes kiszippantani az oda hullt morzsát, de akár a számítógép tisztántartásához is ideális. A kezelése a hagyományos manuális módon történik semmi csalafintaságra nem kell gondolni a számítógépre csak az éltető energia miatt van szükség. Mi azon szerencsések közé tartozunk akiknek lehetősége nyílt kipróbálni ezt kis mütyürt. A gyártó állításaiból minden szó igaz, leszámítva, hogy elfelejtették megemlíteni a szívó hatás oly harmatgyenge, hogy legfeljebb a légypiszkot távolíthatjuk el a billentyűk közül - ezért is érthetetlen miért van rajta fokozatszabályzó. Tapasztalataink szerint még mindig a hagyományos megoldás a legjobb: felemel, megfordít és jó erősen megráz, amitől a kosz java kihullik jobb sorsa érdemes beviteli eszközünkből.

 

 

 

usbdigitalmicroscope1_k.jpg

 

 

Összeállításunk talán egyetlen hasznos szereplője ez az apró mikroszkóp. Az optikája csak 0,3 MP-es, vagyis legfeljebb 640×480 felbontású képek készítésére alkalmas, mégis az előtte levő lencséknek köszönhetően akár 200×-os nagyításra is képes. Sajnos kipróbálni nem volt lehetőségünk, ám a gyártó által közölt próbaképek alapján egészen jól használhatónak tűnik.

 

usbxmastree1.jpg

 

Az utóbbi időben a karácsonyról inkább az őrületes rohanás és a rengeteg tennivaló jut eszünkbe, ebből fakadóan a munkahelyen is jobbára feszült légkör uralkodik. Ha szeretnénk kicsit feldobni a hangulatot az ünnepek előtt az irodában, akkor jobb lesz beszerezni egy USB-s karácsonyfát. A 15 cm-es műanyagfában több led található, amelyek felváltva 5 különböző színben világítják meg a helyiséget és töltik el melegséggel a szemlélődők szívét. Örvendetes hír, hogy a fröccsöntött fa nemcsak PC-vel, hanem akár Playstation-nel is működik.

 

 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.