Hirdetés

IFA: jön a Samsung Slate PC még az idén



|

Core i5 processzor lesz az üzleti Samsung táblagépben.

Hirdetés

Már az iPad kiadása óta keringenek hírek a Slate PC-ről, vagyis az Intel alapú üzleti táblagépről. A 2011-es IFA alkalmával a Samsung IT sajtótájékoztatóján tudhattunk meg újabb részleteket a várhatóan idén felbukkanó készülékről.

 

A világ legvékonyabb Intel Core i5 alapú Slate PC-jeként jellemezte a Samsung a tervezés végső fázisában járó készülékét. A 860 grammos masina 12,9 milliméter vastag lesz csupán az érvényes tervek szerint, háttértár kapacitását természetesen Samsung gyártmányú SSD meghajtó adja.

 

11,6 hüvelykes HD WXGA megjelenítővel építik majd, mely természetesen több ponton érzékeli az érintést. A szokásoshoz képest mintegy 40 százalékkal megemelt, 400 Nit fényerővel és strapabíró üveglap boríással dicsekedhet. Három különféle beviteli módszerrel élhetnek majd a felhasználók, először is él a táblagépeknél megszokott érintésvezérlés, amit kiegészít egy precízebb kézírási, grafikai bevitelt megengedő toll és a virtuális billentyűzet. A kiegészítők között már most is ott tudhatjuk a Bluetooth billentyűzet modult. Nem maradhat el az előlapi 2 megapixeles és a hátoldali 3 megapixeles kamera sem.

A 802.11n-es Wi-Fi, a Bluetooth 3.0 és az (opcionálisan) integrált HSPA/Wimax adapter garantálja a kapcsolattartást a környezettel. Micro HDMI, USB csatlakozást és MicroSD kártyaolvasót is kiépítenek a Slate-en. Minőségi, 1500 újratöltés után is 80 százalékos kapacitást tartó akkumulátort ígért a Samsung és 7 órás üzemidőt (Mobile Mark teszt alapján).

 

Várhatóan év végén már megjelenik a Windows alapú, a Samsung Series 7 sorozatát gazdagító Slate PC modell, a pontos dátumról és áráról egyelőre nincs információ. Annyi bizonyos, hogy nem lesz túl olcsó, egyelőre az is kérdéses, hogy amivel többet nyújt az üzleti használatban az elég lesz-e ahhoz, hogy jóval olcsóbb táblagépek helyett válasszák majd.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.