Hirdetés

Igazi erőmű a GeForce GTX Titan Black



|

Ettől függetlenül a játékosok anyagilag sokkal jobban járnak a GTX 780 Ti-vel.

Hirdetés

Tegnap délután az elképesztően alacsony fogyasztásuk ellenére kiváló teljesítményt nyújtó GTX 750 és 750 Ti belépőkategóriás gamer videokártyák mellett az NVIDIA bemutatta a szintén régóta híresztelt GeForce GTX Titan Black termékét. Az eszköz hamarosan 999 dolláros ajánlott áron kerül piacra, jó eséllyel a leggyorsabb egy GPU-s grafikus megoldásról van szó.
 

Hirdetés


Specifikációk tekintetében a GeForce GTX Titan Black első pillantásra körülbelül azonos a GTX 780 Ti-vel: 2880 CUDA mag, 240 textúrázóegység, 48 ROP, 890-980 MHz-es órajel. Az eredeti Titánhoz képest ez 192 darab plusz shader egységet és 16-tal több textúrázót jelent, az órajelek is 50-100 megahertzzel emelkedtek. A TDP maradt 250 watt, a kártya hattűs és nyolctűs külső tápcsatlakozókat igényel.


Elődjéhez hasonlóan a GeForce GTX Titan összesen 6 GB fedélzeti memóriával rendelkezik, a 384 bites memóriasínen kommunikáló GDDR5-ös VRAM effektív órajele 7 GHz. A Titan Black és GTX 780 Ti közt a fő különbséget az architektúra apró eltérései jelentik: játékban a két kártya vélhetően szinte teljesen azonos teljesítményt nyújt, azonban a Titan Black minden bizonnyal jelentően gyorsabb általános „compute” feladatok esetén (pontos értéket egyelőre nem tudunk mondani), így a komoly gamereknek nincs értelme ezt választaniuk a 699 dolláros ajánlott fogyasztói árú társa helyett.


(Forrás: AnandTech)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.