Hirdetés

Igazi festés - digitálisan



|

Csak első hallásra ellentmondás: ha vetsz rá egy pillantást, meg is érted, miért.

Hirdetés

Nem mindenki van olyan bátor, hogy ha érzi a késztetést, hogy fessen - ecsettel, vászonra -, akkor neki is álljon. Sokan félnek a kudarcéménytől, a dolog véglegességétől, hogy ha elrontanak valamit, nehéz, vagy közel lehetetlen javítani, legalábbis kellő gyakorlat híján. A festék ugyebár nem ceruza, hogy ki lehessen radírozni.


Most a félénkebbek is kipróbálhatják, milyen a hagyományos módon festeni, tehetik ezt mégis olyan módon, hogy fent említett félelmeik ne akadályozzák őket. A Virtuo névre keresztelt eszköz egy tablet digitális festőprogrammal, de a beviteli eszköz egy paletta, több különféle ecsettel (tollal, spatulával, ceruzával stb). Ezen a palettán jeleníthetné meg a leendő művész a színeket, keverhetné őket, mintha csak igaziak lennének, és a választott eszközzel vihetné fel az érintőképrenyőre. A hatás így egészen olyan lenne, mintha mókusszőr ecsetet és valódi festéket használna, de kiegészítve a digitális képalkotás előnyeivel.


Mielőtt bárki a szívéhez kapna, jusson eszünkbe, hogy Yana Klimava, a Virtuo tervezője nem a hagyományos művészeti ág helyettesítésére találta ki az eszközt, csupán egy új megközelítést szeretne a közönség elé tárni, mely idővel talán helyet kaphatna az oktatásban is - de a kreatív hobbik közt bizonyosan.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.