Hirdetés

Ígéretes táblagép és SSD, későn érkező GeForce GTX 980 Ti - heti hírösszefoglaló



|

A Surface 3-as tablet mellett sok más érdekesség is előkerült az elmúlt hét során - hírösszefoglalónk.

Hirdetés

Hirdetés

 

Surface 3 és Chromebit

A Microsoft egy ígéretes táblagépet mutatott be a héten, amelynek a neve Surface 3, és már 499 dolláros indulóártól kapható lesz. Igaz, hogy ezen felül kiegészítőkre is szükség lesz hozzá, de a minőségi gépre teljes értékű Windows 8.1 kerül, ami később persze Windows 10-re frissíthető.
Felbukkant a Google Chromebit eszköze is, amely alig nagyobb egy pendrive-nál, és csak egy HDMI porttal rendelkező tévé kell ahhoz, hogy rögtön kapjunk egy Chrome OS-t futtató gépet. Az apróság a nyáron jelenik meg, és valamivel kevesebbe kerül majd 100 dollárnál. 

 

Surface 3

 

Csúcsmobilos letámadás

A már bemutatott Samsung Galaxy S6 edge a piac egyik legszebb és legminőségibb készüléke, azonban a lekerekített szélű kijelzőtől sokan féltek, hogy vajon mennyire strapabíró. Természetesen azóta már földhöz csapták az eszközt, az eredmények szerint pedig különösen jól bírja a készülék a fizikai behatásokat. 

Időközben bemutatkozott az HTC sokat pletykált phablete is, amely ugyan erős lett, de műanyagba csomagolták, és csak Ázsiában lesz kapható. Vígasztaló lehet, hogy az LG G4 bemutatójára már nem kell sokat várni: az LG csúcskészülékéről április 28-án rántják le a leplet, és később minden bizonnyal hazánkba is megérkezik a jelentős megújulás elő néző zászlóshajó. 

 

Sajnos csak Ázsiában lesz kapható

 

Bármibe lehet majd tenni Samsung SSD 850 EVO-t

A Samsung 850 EVO SSD-je a piac méltán egyik legjobb adattárolója a maga kategóriájában. Jó hír, hogy ezentúl már nem csak 2,5 hüvelykes, SATA csatolófelületű formátumban kapható, hanem van belőle M.2 és mSATA csatlakozású verzió is. Még jobb, hogy az eltérő méretek és kialakítás ellenére nem kell lemondani a teljesítményről sem

 

Jó választás

 

Nem most jön a GeForce GTX 980 Ti

Az NVIDIA úgy döntött, hogy csak az idei nyár után dobja piacra a GeForce GTX 980 Ti videokártyáját. A döntés hátterében egyik oldalról az áll, hogy szeretnék elfogyasztani a GTX 980 készleteit; a másik részről pedig az, hogy nagyon kíváncsiak, mit tesz le az asztalra a rivális AMD a Radeon R9 390X-szel. 

 

NVIDIA

 

Egyre biztonságosabb az Android

Az Android mobil operációs rendszert rengeteg kritika érte a rá leselkedő kártevők óriási mennyisége miatt. A Google statisztikái szerint azonban 2014-ben már komolyan sikerült növelni a biztonságot a platformon, ugyanis tavaly a felére csökkent a fertőzött készülékek száma. Az adatok alapján csak a készülékek 1 százaléka szedett össze kártevőt, aki pedig kitartott a Play Áruház mellett, annak az esélye 0,15 százalék volt belebotlani egy vírusba. 

 

Egyre biztonságosabb az Android

 

Ti szedtetek már össze mobilos kártevőt? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.