Hirdetés

Így csinálj GeForce kártyából Quadrót



|

Egy kis trükkel a GeForce GTX 690 Quadro K5000-é alakítható át.

Hirdetés

Az NVIDIA mindig igyekezett elrejteni azt a tényt, hogy egy GeForce GTX videokártya gyakorlatilag megegyezik egy Quadróval, és ez visszafelé is igaz. Az állítás a szakértők szerint a mostani Tesla széria esetében is helytálló. Az EEVblog egyik felhasználója most a gyakorlatban is bizonyította az állítást.

Azzal, hogy néhány alkatrészt kicserélt (SMD-ket) a kártya nyomtatott áramköri lapján, egy GeForce GTX 690-ből egy Quadro K5000-es vezérlőt csinált. Ez nagyon előnyös abból a szempontból, hogy a GTX 690 majdnem 1000 euróval kerül kevesebbe a Quadro K5000-től. Ennek ellenére az utóbbinak az egyetlen GPU-ja 25-30 százalékkal lassabban dolgozik, mint a játékra szánt kártya.

A Quadro K5000 egyetlen előnye tulajdonképpen a Mosaic-támogatás. Ennek a segítségével egyszerre három kijelző is működtethető 2D-ben, a Windows mellett más operációs rendszerek alatt is. Az "operáció" ide kattintva követhető végig.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.