Hirdetés

Így keress sok pénzt a használt kütyüiden



|

Adunk néhány tippet a régi eszközök értékesítéséhez.

Hirdetés

A használt elektronikai eszközök eladásakor nem feltétlen kell azon görcsölni, hogy elviszik-e a készüléket a kitűzött összegért, egyáltalán kell-e valakinek. Egy kis odafigyeléssel akár szép összeget is tudunk a használt kütyükön keresni, ezzel pedig csökkentve az új eszközökre fordított kiadást. Ez az okostelefonok gyorsan változó világában kiemelten fontos. 

Hirdetés

 

A kezdés előtt ezekről bizonyosodj meg

Tedd vonzóvá

Nagyon ajánlott megkeresni a készülék gyári dobozát, a töltőjét és egyéb tartozékait, majd csinálni rajta egy gyári visszaállítást, és minden személyes adatunkat törölni róla. Emellett fizikailag is alaposan tisztítsuk meg a készüléket és a kijelzőjét. Ha mindezt megtettük, és egyébként nincs rajta komolyabb sérülés, akkor majdnem olyan lesz, mintha még új lenne. 

 

Számíttasd be

Amennyiben egy készülék működőképes állapotban van, de tudjuk, hogy nem ér sokat, akkor érdemes körbenézni az áruházak akciói között, illetve a piactéren elérhető beszámításos lehetőségeket is mérlegelni kell. Adott esetben kedvezőbb helyzetbe kerülünk a beszámítással, mint a közvetlen értékesítéssel. 

 

Nagyon pörgős a használt okostelefonok piaca

 

Időzítsd az eladást

Ha valaki egy iPhone-t akar eladni, akkor nem mindegy, hogy mikor teszi. Egy új iPhone megjelenésekor a piacot elárasztják a korábbi modellek, és persze ez az árakat is lenyomja. Minden terméknél érdemes megtudni, mikor érkezik az utód, és úgy időzíteni, hogy a többiek előtt, még időben, magasabb áron tudjunk valamit eladni. Ilyen szempontból általánosságban minél hamarabb adunk el valamit, annál jobb. 

 

Tudd meg, mennyit ér

Eladáskor muszáj némi kutatómunkát végezni arról, hogy mennyit ér egy kütyü. Nézzünk fel a népszerű hazai piacterekre, fórumokra, az eBayre. Keressünk befejezett árveréseket, és nézzük meg, mennyiért keltek el mostanában a hasonló készülékek. A sajátunk állapotához mérten módosítsuk az árat. 

 

Nézd meg a garanciát

A leendő vásárlókat mindig érdekli, hogy van-e még garancia egy készülékre. Elvégre nem mindegy, hogy ha valami baja lesz, akkor a gyártó vagy forgalmazó állja-e még a javítás költségeit. 

 

Vigyázz a kamu ajánlatokkal

Amikor egy ajánlat túl jónak tűnik, hogy igaz legyen, akkor az is. Közvetlen értékesítésnél vegyük igénybe a piacterek biztonsági szolgáltatásait, amelyek a korrekt adás-vételt hivatottak segíteni. 

 

Ha valaki trendi akar lenni, gyakran kell cserélgesse őket

 

Közvetlen eladás

A legtöbbet természetesen akkor tudjuk keresni egy kütyün, ha azt közvetlenül adjuk el. A népszerű hazai piactereket, apróhirdetési oldalakat és fórumokat nem kell sokáig kutatni, ezeket vegyük célba. 

Egy hirdetés létrehozásakor adjunk meg minden adatot a termék állapotáról. Fordítsunk időt a normális, jó minőségi fotók készítésére a tényleges eszközről, és csináljunk közeli képeket is a kritikus részekről (Home gomb, érintőpad, kioldógomb, stb.), hogy látszódjon, milyen állapotban van a készülék. Ne feledkezzünk meg a szállítási költségek tisztázásáról sem, illetve arról, hogy ezt kinek kell vállalni. Hasznos ötlet a Facebookon is meghirdetni egy kütyüt, ilyenkor lesz a legkevesebb ráfordításunk időben és költségben. 

 

Add el alkatrésznek, dobd ki

Egy asztali PC-nél sokszor előfordul, hogy a benne lévő hardverelemeken sokkal több pénzt kereshetünk külön-külön, mint a gépet egyben eladva. Ha képben vagyunk arról, hogy mik vannak a PC-ben, akkor mindenképp fontoljuk meg, hogy a videokártyát, a processzort, a házat és a memóriát külön-külön adjuk el. 

Vannak persze bizonyos esetek, amikor nem feltétlen kell erőlködni. Míg használt okostelefont, táblagépet és PC-t sokan keresnek, addig tintasugaras nyomtatókat, nem Apple zenelejátszót és navigációs készüléket egyre kevesebben akarnak használt állapotban venni. Ezekben az esetekben (főleg, ha már a padláson őrizgetni sem érdemes valamit) fontoljuk meg, hogy inkább ajándékba adjuk, vagy egy megfelelő helyen leadjuk őket, beszámítással, vagy akár elektronikai hulladék formájában. 

 

Ti mihez kezdtek a használt készülékeitekkel? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.