Hirdetés

Így lesz 4 helyett 8 GB-os egy Radeon RX 480



|

Néhány kártyánál elég egy BIOS-telepítés a memória megduplázásához.

Hirdetés

A BIOS modokkal már a múltban is lehetett trükközni, de az egészen új dolog, hogy a BIOS flashelésével 4 helyett 8 GB memóriája lesz egy Radeon RX 480-as videokártyának. 

Hirdetés

A jelentések szerint egyes 4 GB-os Radeon RX 480 modelleknél lehetőség van erre, ugyanis a kártyák némelyike fizikailag 8 GB memóriát kapott. A BIOS megakadályozza a GPU-t a 4 GB fölötti rész elérésében, de a 8 GB-os kiadás BIOS-ának a flashelése megkerüli mindezt. 

Holland beszámolók szerint a Powercolor 480 4 GB-os kiadásánál mindez abszolút lehetséges. Azt nem tudni, hogy ezen kívül melyik modelleket adták el 4 GB-os verzióként, de valójában 8 GB memóriával. 

A Redditen az AMD egyik alkalmazottja elárulta, hogy a tesztelők közül is kaptak páran olyan 8 GB-os modellt, amelyet a BIOS-tól függően 4 GB-os kártyaként is lehet használni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.