Hirdetés

Így néz ki egy védőkupak nélküli AMD Bristol Ridge APU



|

A témánál tartva: nem ártana, ha végre piacra kerülne a termékcsalád.

Hirdetés

A közeljövőben AMD processzort vásárolni kívánók többsége a Zen architektúrás egységekre vár. A kivételt azok jelentik, akik gamer helyett általános célú konfigurációt szeretnének építeni, hiszen ők sokkal jobban járhatnak egy integrált grafikus processzort is tartalmazó APU-val. A vállalat új Bristol Ridge APU-családja ugyan még Excavator processzormagokat használ, azonban az AM4 foglalatnak és a DDR4 memóriának köszönhetően jövőtálló PC-k építhetőek velük. Ha pár éven belül már kevésnek bizonyulna a kiválasztott modell teljesítménye, akkor ideális esetben csak egy másik APU-t, vagy CPU + GPU párost kell vásárolni a számítógépbe.


Hirdetés


Sajnálatos módon az asztali számítógépes Bristol Ridge termékek egyelőre nem kerültek piacra, pedig az AMD eredetileg azt sejtette, hogy körülbelül mostanra többé-kevésbé elérhetővé válhatnak a kereskedésekben. A "csúszás" oka nem teljesen világos, csupán annyi biztos, hogy az AMD lojális vásárlóinak manapság különösen sok türelemre van szükségük.



A legújabb fejlemény a témában, hogy egy OC-s körökben ismert személy valamilyen módon hozzájutott egy Bristol Ridge APU-hoz, és eltávolította a tetejéről a hővezető sapkát. Az extrém túlhajtással foglalkozók esetében nem szokatlan ez a hobbi, hiszen a sapka leszedése után közvetlenül rá tudják helyezni a chip tetejére a használni kívánt hűtési megoldás központi egységgel érintkező blokkját.


(Forrás: TechPowerUp)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.