Hirdetés

Így válassz fitneszes okoskarkötőt



|

Ezek a karkötők sem annyira fejlettek még, mint gondolnánk.

Hirdetés

Legutóbb megmutattuk, hogyan szerepel egymás ellen az Android Wear és a Samsung Gear tábor, azután pedig megnéztük, mire kell figyelni egy okosóra vásárlásánál - és mutattunk is néhány jó viselhető kütyüt. Ezúttal kifejezetten az okoskarkötőkre térünk ki, amelyeket sportolási és fitneszes célokra találtak ki. Vajon mire kell ezeknél odafigyelni? 

Hirdetés

 

Várni kell

Egyre többen akarnak fitneszes karkötőt, de a helyzet az, hogy talán megéri várni még picit. A Fitbit és a Jawbone egyaránt egy termékfrissítés közepén van (Jawbone Up3 és Fitbit Charge HR), ráadásul mindkettő most kezdi majd el eltérő technológiákkal alkalmazni a pulzuskövetést is. 

 

A Microsoft karkötője

 

Az is egy jó opció, ha szerényebb igényekhez olcsóbb modellt választunk, a Misfit Flash és a Jawbone Move ára például jóval kedvezőbb, mégis tudják követni a lépéseket és az alvást, szinkronizálni appokkal, valamint az időt és a napi teljesítményt is jelzik. A kettő közül a Jawbone Up appja jobb, viszont a Mistfit Flash jobb hardvert kapott, és vízálló is. Elsősorban annak ajánlottak, akik napi 24 órában szeretnék megtapasztalni az effajta követést, hiszen sok telefon is képes erre, csak azt nem tartjuk mindig magunkon. 

 

Az app a lényeg

A fitneszes felhasználás során jó dolog a fejlett hardver, de még fontosabb a jó szoftver. Hosszú távon sokat számít a megfelelő app, amiben a Jawbone élen jár a gazdag csomagjával. Az alvás mellett az evést és a tömeget is lehet követni, akár eszköz nélkül is, de harmadik féltől származó appokat és telefonokat is támogat az Up. A külsős appok támogatása ilyen téren azért fontos, mert ellenkező esetben a gyártó programján kívül sehol nem vesszük hasznát a mért adatoknak. 

 

Jawbone Up24

 

 

Pulzusmérésben még nem az igaziak

A fitneszes kütyük legújabb trendje a pulzuskövetés, azonban a legtöbb eszköz ezzel csak többé-kevésbé tud egyelőre elboldogulni. A piac legjobbjainak az egész napos követést biztosító Microsoft Bandet és a Basis Peaket tartják, de ígéretesnek tűnik a közelgő Jawbone Up3, Fitbit Charge HR és Surge elképzelése is, új technológiákkal. 

Sajnos a pulzuskövetés egyik karkötőnél sem elég pontos még, van, hogy nem tudják leolvasni az értéket, és ahány eszköz, annyi érték lesz a kezünkön. Ki kell hangsúlyozni azt is, hogy egyik sincs orvosilag jóváhagyva, ezek rekreációs célokra valók. Ha valaki pontos pulzust szeretne mérni, másfelé kell nézelődnie. 

 

A Garmin kedvelt futóórája

 

 

A GPS-es futóórák jobbak?

A futóknak mindenképp szerencsésebb futóórát választani, olyat, amiben külön GPS is van a követéshez. A Garmin Forerunner 15 a piac egyik legjobbjának számít jelenleg, és a mellkasra rögzíthető pulzusmérőket is támogatja, ANT+ technológiával. Természetesen sok okosórában is van GPS (mint például a Samsung Gear S-ben vagy a Timex Ironman One GPS+-ban), de a Garmin kifejezetten futáshoz szabta testre az eszközt. A futóórák a gyakorlatban kifinomultabban működnek, és a célnak jobban megfelelnek, mint az általános célú fitneszes okoskarkötők. 

 

Ti gondolkoztatok már okoskarkötő vásárlásán?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.