Hirdetés

Így válaszd ki következő PC-s házadat



|

Egy jó háztól gyorsabb nem lesz a PC, de szebb és csendesebb igen: így válaszd ki a legjobbat.

Hirdetés

 

A PC-s ház nem dob a gép teljesítményén, de ezt látjuk mindennap és a barátok is ebből ítélik meg első pillantásra, hogy milyen az új gépünk. Ne spóroljunk, de nem érdemes feleslegesen túlköltekezni sem.

 

Hirdetés

 

Olcsó házzal sok a bosszúság

Amikor az online boltban kinézzük a következő házunkat, joggal akadunk meg a filléres, 5-6 ezer forintos modelleknél, amik nagyon jól néznek ki a képen. Amikor azonban a postás kihozza, jön a hidegzuhany: silány anyaghasználat, letöredező műanyag pöckök, nyikorgó, instabil ház, éles sarkok, amik elvágják a kezünket, nem működő USB kivezetések, hangos ventilátor és még sorolhatnánk. Az ilyen házak tipikusan távolról mutatnak valahogy, ám közelről már süt róluk az olcsóság és rövid idő alatt a használatban is „elkopnak”.

Mindenki ismeri - tipikus irodai igavonó

 

Vállalható középút

A 9-14 ezer forintos házak a legjobb kompromisszumok. Amire itt érdemes figyelni, hogy már legyen USB 3.0 az előlapon, a tápegység legyen alulra szerelt ahol van porszűrő is, a HDD-k pedig lehetőleg gumibakokon rögzíthetők legyenek. Az ilyen házaknál már sokkal jobb minőségű alapanyagokkal találkozunk, a megmunkálás is jobb és olyan dolgokra figyelnek a gyártók, mint az ésszerű kábel-management és a CPU foglalat mögött kivágott alaplapi lemez a könnyű szerelhetőség érdekében.
Amit ebben a kategóriában még ne várjunk el, az az alumínium, a hangszigetelés, a profi vízhűtés-előkészítés és az extrém komponensek támogatása (például extra hosszú videokártya). Ugyanakkor több olyan modellt is találunk itt, ahol már odafigyeltek a beszerelt ventilátorok minőségére is, így ezeket utólag sem kell lecserélnünk csendesebbre vagy erősebbre.

 

Az elit házak világa

20-25 ezer forint felett már valami különleges extrára is joggal számíthatunk. Ilyen például az extra hangtompítás, amikor a ház oldalfalait és ajtóval takart előlapját zajszigetelővel borítják, de közben figyelnek a megfelelő szellőzésre is. Az ilyen házak nem hivalkodók, viszont tényleg néma csúcskonfigot építhetünk segítségükkel. A másik tipikus prémium a plexi oldallap, a speciális hűtés, a felső HDD/SSD dokkoló nyílások, több tápegység támogatása. Ugyancsak itt fogunk találkozni a minőségi mini-ITX házakkal, amik a kis méret ellenére nagyon jó szellőzést kaptak és akár komoly gamer PC-t is építhetünk velük. Ami elvárás az ilyen házaknál, hogy minőségi ventilátorokat kapunk, amik kellő mennyiségű levegőt mozgatnak meg nagyjából hangtalanul.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.