Hirdetés

Így védenek meg minket a gagyi USB-C kábelektől



|

Egy új hitelesítési protokoll akadályozza majd meg, hogy a gyenge kábel tönkretegye a készülékeket.

Hirdetés

Az USB-C szabványnak rengeteg előnye van: az ilyen kábel megfordítható, gyors adatátvitelt, nagy felbontású videó átvitelét jelenti, illetve egymagában megoldja az eszközök töltését. 

Hirdetés

Sajnos azonban elég sok a gyenge minőségű kábel a piacon, amelyek nem felelnek meg teljesen a specifikációknak, és végül kárt tehetnek az okostelefonban, táblagépben vagy laptopban. 

A USB Implementers Form megoldásként azzal az ötlettel állt elő, hogy egy új hitelesítési protokollt alkalmaz majd az USB-C-nél. Ez lehetővé teszi, hogy a készülékek és a kiegészítők még az energia vagy az adatok átvitele előtt kommunikáljanak. Amennyiben a kábel nem kompatibilis, a töltő sem süti meg a készüléket, mert semmi nem történik. 

Ez az ötlet, amihez viszont szükség van egy új hitelesítési mechanizmusra. Sajnos a kábeleket, töltőket és egyebeket nem lehet firmware-frissítéssel okosítani, így a meglévő kiegészítők tulajdonosainak az a rossz hír, hogy csak az új eszközök támogatják majd az új megoldást. 

Az újítás egyébként teret ad majd a kártevők elleni küzdelemnek, illetve lehetővé teszi, hogy az üzleti gépek csak olyan USB-s meghajtót olvassanak, ami a vállalat tanúsítványával van ellátva. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.