Hirdetés

Ilyen belülről az ASUS GX700 vízhűtése



|

Konkrétan nem áramlik át a folyadék a laptop belsejében.

Hirdetés

Az idei IFA-kiállításon irgalmatlan mennyiségű gamer hardver próbálta felhívni magára a figyelmet, a show talán legemlékezetesebb terméke az ASUS GX700 notebook volt. A játékosoknak szánt laptop érdekessége, hogy az Intel Core i7 és NVIDIA GeForce GTX 980 for notebooks videochipje vízzel is hűthető, ehhez csak be kell dokkolni a termékhez tartozó dokkolóegységbe.

Hirdetés


Amerikai testvérlapunk most eljátszadozott egy példánnyal, kiderült pár érdekes részlet. A GX700 dokkolóegységébe könnyedén, de rendkívül szilárdan beilleszthető a laptop, a szétszedéskor esetleg kicsöpögő hűtőfolyadék mennyisége elhanyagolható. A dokkolót elméletileg évekig nem kell szervizelni, az alacsony folyadékmennyiségre pedig képes felhívni a felhasználó figyelmét.


Az ASUS mostanra elárulta, hogy a hűtőfolyadék konkrétan nem kering magában a laptopban, helyette a vízhűtő csatlakozóinál lévő kamrában cirkulál. A CPU és GPU által termelt hőt hőcsövek szállítják el a kamrához. Hibrid hűtési megoldásról van szó, amely lehetővé teszi, hogy dokkolt és különálló állapotban is megfelelő legyen a laptop hőleadása.


(Forrás: PC World)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.