Hirdetés

Ilyen hűtőket kapsz a Ryzen processzorokhoz



|

Egyre jobban körvonalazódik, hogy melyik CPU-hoz milyen hűtőegységet ad az AMD.

Hirdetés

Az AMD várhatóan öt eltérő csomagolásban kínálja majd a Ryzen asztali processzorait. A PC-s gyártók értelemszerűen tálcán kapják ezeket, egyébként dobozos kiadásban lesz, ami egy alap hűtőegységet kap. Akad azonban olyan verzió, amibe az új Wraith Spire hűtő kerül, és olyan is, amibe az új Wraith Max hűtőegység. Olyan fogyasztói modellt is haza lehet majd vinni, amihez semmilyen hűtés nem jár. 

Hirdetés

Az első hullámban érkező Ryzen CPU-k 65 és 95 wattot fogyasztanak majd. Az olyan takarékosabb modellek, mint a négymagos Ryzen R3 és a Ryzen R5, valamint a 65 wattos fogyasztású, hatmagos Ryzen R5 egy alap hűtőt kapnak - ez ugyanaz lehet, ami az FX CPU-k mellé is járt régebben. Az új Wraith hűtőket azonban némi módosítás után a 65 wattos chipekhez igazították, csökkentették a működési zajt, és AM4-kompatibilissé tették azokat. 

A Wraith Spire bizonyos Ryzen 5 és Ryzen 7 CPU-k mellé jár, maximum 95 wattos fogyasztásig. A 109 x 103 x 54 milliméteres egység 70-80 milliméteres ventilátort kap, alacsony zajszinttel. A doboz egyértelműen jelzi, ha ilyen hűtő jár a CPU mellé. 

A Wraith Max eközben a legjobb Ryzen 7 szériás processzorok mellé kerül - ez a Wraith megerősített változata, 140 wattos terhelést bír. De mivel 95 wattos chipekhez adják, ezért vélhetően elég csendes lesz. Az X jelzésű processzorok hűtő nélkül érkeznek, akárcsak az Intel K és X jelzésű Core CPU-i. 

Ha pedig már AMD, a Ryzen startjával egyszerre úgy néz ki, hogy az AMD tényleg beszél a Vega grafikus vezérlőkről. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.