Hirdetés

Ilyen lesz a GDDR5X csúcsmemória



|

A JEDEC véglegesítette a GDDR5X grafikus memória szabványát.

Hirdetés

A JEDEC véglegesítette a JESD232 Graphics Double Data Rate (GDDR5X) SGRAM szabványt, ami szabadon letölthető lett. Az új szabvány kifejezetten azért készül, hogy eleget tegyen a növekvő igényeknek a memória-sávszélesség terén a grafika, játékok és hálózati alkalmazások világában. 

Hirdetés

A GDDR5X értelemszerűen a GDDR5-ből származik, és nagyon magas memória-sávszélességen való működést célzott meg. 

A csúcsteljesítményű alkalmazások magas adatrátákat igényelnek, ezért a GDDR5X-nél a másodpercenkénti érték 10-14 Gb között alakul, ami a GDDR5-höz képest kétszeres növekedés. 

A GDDR5X-et nagy előrelépésnek tartják a csúcskategóriás GPU-k tervezésében is. A JEDEC szerint a teljesítménynövekedésnek hála újabb generáció előtt nyílik meg az út az új a videokártyák és a nagy teljesítményű appok világában. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.