Hirdetés

Ilyen lesz a jövő fényképezőgépe? (fotók)



|

Jean-michel Bonnemoy megálmodta a jövő fényképezőgépét, amely természetesen csupán koncepció, de nem kevés érdekes újítás található benne.

Hirdetés

A Yanko Design mutatta be Jean-michel Bonnemoy fényképezőgép-tervét, amely elsősorban formai tekintetben gondolta újra a kamera fogalmát. A dizájner szerint a mai kamerák formája még azokat az időket idézi, amikor szükség volt a filmtekercs tárolására, de ma már nem köti szinte semmi a gyártókat, lehetne érdekesebb koncepciókkal is kísérletezni.

A D-CAN nevet viselő koncepció lényege a lencse maga, amely természetesen hatalmas nagyításra képes, és a fedőlapra van építve a vaku is. A hanger alakú test hátoldalán egy érintőképernyős LCD-kijelző kapott helyet, a kezelőszerveket az oldalára tervezte meg Jean-michel Bonnemoy. Itt lehet beállítani a felvétel típusát (fénykép ill. videó rögzítése sztereó mikrofonnal), a makro, a fényérzékenység részleteit, a zoom is itt kezelhető, a henger alakú test belsejében pedig az akkumulátor mellett elemek kapnának helyet, így nem fenyegetné a felhasználót a hirtelen lemerülés veszélye. Természetesen USB és HDMI csatlakozás is lenne, és persze SD-kártyára menthetnénk adatainkat.

Megjelenés nem várható, de az ötlet mindenképpen érdekes, talán nem is lenne baj, ha egy gyártó merne szakítani a szokásokkal, és előrukkolna egy olyan kamerával, mint a D-CAN.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.