Hirdetés

Ilyen lesz az Intel Nehalem



|

Íme az év végén érkező processzorok adatai: minimum 2,66GHz várható.

Hirdetés

A negyedik negyedévre várható az Intel legújabb processzorcsaládja, a Nehalem. Végre kiderült, mire számíthatnak, akik már alig várják, hogy egy kisebb vagyont költsenek számítógépükre. Első körben az Intel három új processzort tervez piacra dobni.


Az órajelek a következőképpen alakulnak: a legkisebb processzor 2,66 GHZ-en üzemel, a középső családtag 2,93 GHz-et kap, végül az új király 3,2 GHz-en süvít majd. A négymagos processzorok meglepő módon támogatják majd a DDR3 szabványt. Bár az Intel eddig határozottan elzárkózott ettől, a végleges specifikációkban már szerepel a támogatás.

6015_large_i_am_nehalem.jpg
 


A Nehalem három csatornás memóriavezérlőt kapott, tehát a maximális teljesítmény eléréshez ezentúl nem kettő, hanem három memóriamodulra lesz szükség. A processzor fogyasztása 130 Watt körül alakul, ami kicsivel kevesebb, mint a jelenlegi QX9770 csúcsprocesszoré. A 45 nm-es eljárással készülő új Intel processzorok LGA1366-os tokozásban jelennek majd meg, elméletileg még a télen.


A viszonylag alacsony órajelek arra engednek következtetni, hogy az Intel tart az AMD új 45 nm-es processzoraitól, és nem lövi el az összes puskaport kezdetekben. Az architektúra nyilvánvalóan képes magasabb órajelre is, amivel megvárják a jövő év első felében piacra lépő AMD-t, majd ők is kihozzák azok ellenfeleit.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.