Hirdetés

Ilyen okosórát még életedben nem láttál



|

Mi mindenre jó egy Raspberry Pi? Alkalmas például okosórának, ami Windows 98-at futtat...

Hirdetés

Manapság már nem olyan nagy dolog a Windows 98-at a böngészőnkből futtatni. Azonban ki gondolta volna, hogy a legendás operációs rendszer egykor még egy csináld-magad jellegű okosórán teljesít majd szolgálatot? 

Hirdetés

A 314REACTOR fantázianéven működő lelkes amatőr feltaláló épp egy ilyet alkotott - mindössze egy Raspberry Pi gépre volt hozzá szüksége. 

A Raspberry Pi Model A+ a Windows 98-cal házasodott, továbbá egy 2,4 hüvelykes érintőkijelzővel és egy 1000 mAh-s akkumulátorral. A bekapcsológomb mellett persze másra is szükség volt még, a Windows 98-at például csak a QEMU-val tudta emulálni az ötletgazda. 

Természetesen egy asztali rendszer nem teljesít valami jól ebben a környezetben, de azért játékra még alkalmas. Még az Aknakereső is elindult, és remélhetőleg hamarosan a Doom is elfut az eszközön. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.