Hirdetés

Ilyenek lesznek az Intel Core i7 Haswell-E processzorai



|

A Haswell-E lapkák már a DDR4-SDRAM memóriákat is támogatják.

Hirdetés

Még az idei évben esedékes az Intel következőgenerációs Core i7-es processzorainak a megjelenése, amelyek a Haswell-E HEDT (csúcskategóriás asztali) sorozatát erősítik majd. Az X99 Express lapkakészlettel egyszerre érkező CPU-k három árkategóriában jelennek majd meg. A platformhoz új LGA foglalat is érkezik, az X79 Express lapkakészletek LGA2011-es foglalata már nem lesz jó a Haswell-E szériához. Ennek oka abban keresendő, hogy ezek a processzorok már a DDR4-SDRAM memóriákat is támogatják majd. 

Hirdetés

A felhozatal a Core i7-5820K-val kezdődik, amely egy hatmagos, 400 dollár alatti modell lesz. A 15 MB L3 cache-hez 3,30 GHz-es órajel és Turbo Boost társul, integrált DDR4-es memóriavezérlő mellett. A 600 dolláros ársávban a Core i7-5930K indul, amely szintén hatmagos, 15 MB L3 cache-sel és vélhetően HyperThreadinggel. Az órajele 3,50 GHz, és ez a modell már a 4 GPU-s konfigurációkhoz is használható. 

1000 dolláros vételár környékén startol majd el a Core i7-5960X, amely nyolcmagos, HyperThreadinggel és 20 MB L3 cache-sel. Ennek az órajele alacsonyabb, 3 GHz, mindhárom CPU-ra igaz lesz viszont a 140 wattos fogyasztás. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.