Hirdetés

Indul a Vega hype



|

A GeForce GTX 1080-at is legyőzte a CompuBench mérésén a Vega GPU, de ez nem sokat jelent.

Hirdetés

Egyre nagyobb izgalmakat okoz az AMD közelgő RX Vega sorozata, azonban az új GPU-król nem sokat tudunk. A hype fokozását viszont nagyban elősegítette az a CompuBench mérési eredmény, amely legutóbb felbukkant

Hirdetés

Rögtön az elején fontos leszögeznünk, hogy ez a benchmark a számítási eredményekről szól, tehát nem azt vizsgálja, hogy játékok vagy 3D-s grafika megjelenítése közben mire képes egy GPU. Éppen emiatt az átlagfelhasználók számára nem sokat jelent, inkább az összetett kutatási feladatokban számíthat. 

Az AMD 687F:C1 néven megjelent hardver állítólag egy RX Vega kártya. A teszt során ez legyőzte a GeForce GTX 1080-at, továbbá a Radeon Pro Duót is. 

Sok furcsaság volt azonban az eredményekben. Ami azt illeti, a GeForce GTX 980 Ti tarolt a méréseken, még a Vega kártyát is megelőzte.

Ha azonban bármennyire is komolyan vehetjük a számokat, akkor azok bizonyítékot jelentenek arra vonatkozóan, hogy miért igyekezett az AMD bejelentéseit megzavarni az NVIDIA a GeForce GTX 1080 Ti-vel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.