Hirdetés

Információk az ATI RD600 chipről



|

Az ATI készenáll a harcra az nForce 590 SLI-vel és az Intel 975X-szel szemben.

Hirdetés

Néhány napja a Dailytech arról adott hírt, hogy az Intel nem tervezi a közeljövőben lecserélni 975X lapkakészletét a Core 2 Duo érkezésével. Ez komoly teret hagy az ATI-nak és az NVIDIA-nak egyaránt, hogy kihasítson egy kisebb szeletet a csúcskategóriás alaplapok piacából. Az nForce 590 SLI Intel Edition pont erre a célra született, és az ATI is követi a példát az RD600-zal. A végfelhasználók felé továbbra is a Radeon Xpress 3200 név alatt lesz elérhető a termék, és a már bejelentett RD580 Inteles megfelelője lesz.

Az RD600-zal közvetlen támadást indít az ATI az nForce 590 SLI ellen, olyan funkciókkal, mint ami NVIDIA oldalon például a LinkBoost. Ez 25 százalékkal fogja megnövelni a PCI Express sín sebességét, és elsősorban a külső összeköttetés nélkül használt CrossFire rendszerek gyorsaságát fogja leginkább növelni. Elképesztő előzetes specifikációkra derült fény az RD600-zal kapcsolatban: állítólag natívan támogatja majd az 1333 MHz-es FSB frekvenciát, ami akár az 1500 MHz-et is elérheti.

Azt is megtudtuk, hogy az RD600-on három PCI Express x16-os foglalat lesz, amiből kettőbe rakhatunk CrossFire kompatibilis videokártyákat, a harmadikba pedig egy tetszés szerinti X1k (X1300-X1600) kártyát, amelyet a fizikai gyorsításnak dedikálhat a rendszer.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.